07 iul. 2020 | 20:05

Ce soluții au pensionarii pentru majorarea pensiilor. Planul reprezentanților din România

News
Ce soluții au pensionarii pentru majorarea pensiilor. Planul reprezentanților din România
Este oficial, acești pensionari primesc bani în plus de la stat. Condițiile anunțate chiar acum de minisrtrul Violeta Alexandru

Pensionarii din România nu s-au lăsat impresionați de explicațiile oferite de premierul Ludovic Orban atunci când a precizat că pensiilor vor fi majorate doar cu procentul pe care și-l permite Guvernul, așa că ies la atac. Reprezentanții pensionarilor vin și cu soluții pentru găsirea banilor necesari majorării pensiilor cu 40%, însă amenință și cu proteste.

Pensionarii caută soluții pentru majorarea pensiilor cu 40% și i le trimit ministrului de Finanțe, Florin Cîțu

Pensionarii vor cu orice preț pensia majorată, așa că le sugerează guvernanților să amâne cu un an sau doi virarea contribuţiilor la Pilonul II de pesnii, ori să umble la rezervele BNR. Trei mari organizaţii de pensionari au cerut, marţi, Guvernului să respecte legislaţia în vigoare, care prevede majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie şi au avertizat că, în caz contrar, vor acţiona Executivul în instanţă şi vor organiza mitinguri de protest.

Cele trei organizaţii sunt Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România, care susţin că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari.

Pensionarii caută soluții pentru majorarea pensiilor cu 40%

Pensionarii caută soluții pentru majorarea pensiilor cu 40%

Pensionarii propun confiscarea averilor ilicite

Preşedintele Federaţiei Naţionale „Unirea” a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, a venit și el cu o soluție pentru majorarea pensiilor. Acesta a indicat drept sursă de finanţare amânarea cu un an sau doi a transmiterii contribuţiilor obligatorii pentru pensiile administrate privat – Pilonul II.

„Dacă chiar este o problemă pandemia, şi într-adevăr este acel şomaj tehnic, acele unităţi care şi-au încheiat activitatea, nu şi-au dus activitatea în continuare, nu mai vin contribuţii din această cauză, există o rezervă uriaşă, şi noi am propus-o, ca suma care se transferă la fondurile administrate privat, acea sumă de 9 miliarde care spuneam că este în bugetul pentru anul acesta, poate să fie amânată, prorogată cu un an sau doi, că într-adevăr anul acesta este o problemă, şi atunci sunt destui bani ca să se asigure acel 40% prag de creştere a pensiilor pe care le avem.

Aceste lucruri nu sunt văzute şi nu sunt aplicate de Guvern în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Se vorbea de problema datoriilor pe care le au companiile la bugetul asigurărilor sociale de stat. Avem lista lor: 18 miliarde. Cât din acestea vin să susţină această acţiune (de creştere cu 40% a pensiilor, n.r.) care este pentru acest an? Guvernul nu spune nimic de acest lucru. I-am arătat ministrului de Finanţe aceste probleme”, a afirmat Preşedintele Federaţiei Naţionale „Unirea” a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, potrivit Agerpres.

Impozit mai mare pe locuințe

La rândul său, preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România, Toma Neamţu, solicită confiscarea averilor pentru ca Guvernul să aibă bani pentru majorarea pensiilor. Pensionarul mai consideră că ar trebui aplicat un impozit progresiv la locuințe.

„Domnului ministru Cîţu i-am transmis noi nişte propuneri pe care le aveam şi care unele se ştiu, le ştia şi dânsul. Trebuie să acţionăm cu fermitate pentru eliminarea muncii la negru, crearea unui număr important de locuri de muncă, aplicarea unei strategii motivante intersectoriale care să combine politici de ocupare cu programe educaţionale şi de formare profesională, dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu, solicitarea justificării marilor averi dobândite – imobile, conturi bancare, pământ, care nu sunt recuperate.

Deci, primesc sancţiuni, fac închisoare, ba mai mult, sunt şi eliberaţi mai devreme dacă scriu o carte, dacă au activitate bună. Dar rămân cu averea. De ce nu se adoptă sistemul care e în Portugalia, în Statele Unite? Să i se confişte averea şi să i se dea şi o penalitate de, să zicem, 25% din suma delapidată. Să nu mai facă închisoare, dar să avem bani. Impozitarea progresivă a fondului excedentar individual de locuinţe, impozitarea apartamentelor, caselor închiriate: sunt mulţi proprietari de apartamente şi case care eludează legea şi nu se prezintă la Administraţia Financiară să-şi declare impozitele”, a afirmat Toma Neamţu.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro