Ce soiuri de castraveți sunt bune pentru murat și conservare. Multe românce nu știu și se aleg cu borcanele stricate
Fiecare gospodină are în cămara sa un borcan cu castraveți murați. În fiecare vară, gospodinele pregătesc acest preparat pentru iarnă. Însă, foarte multe dintre acestea au dubii în privința tipului de castraveți folosiți.
Soiurile perfecte de castraveți pentru murat
Pentru ca murăturile să iasă exact cum ne-am dorit, e necesar să alocăm o atenție deosebită tipului de castraveți folosiți. Este foarte important să ținem cont de caracteristicile acestora. Printre tipurile de castraveți recomandate se numără ”Primăvara” F1. Cunoscut drept unul dintre cei mai vechi hibrizi, acesta este totodată și cel mai recoamndat soi. Această specia a apărut în urmă cu 45 de ani.
O altă specie de castraveți este ”Jerelo”. Și acesta este cunoscut pentru metoda sa simplă de cultivare pe teren deschis. De pe listă nu putea lispi nici soiul ”Sărare”, care este un hibrid mijlociu timpuriu. La rândul lui, acesta se distinge prin pulpa densă, care este potrivită pentru diferite tipuri de sărare.
Zozulya F1, deși este considerat a fi un soi pentru salată, acesta se poate folosi și pentru murat. La rândul lui, acest soi poate ajunge și la 30 de centimetri. Și castraveții din soiului ”Cornișul de la Paris” sunt perfecți pentru murat.
Printre soiurile perfecte se numără și ”Buton”, care este un hibrid timpuriu. Din acest top nu poate lipsi și soiul ”Spre invidia unui vecin” F1. Acesta este preferat de agricultori pentru că este rezistent și ușor de îngrijit.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui o felie de pâine deasupra castraveţilor muraţi. Secretul gospodinelor de la ţară
Ce presupune tehnica de murare a castraveților?
Pentru obținerea unor castraveți murați perfecți este necesar să înțelegem procesul de murare a acestora. În cadrul acestui proces, pulpa castraveților începe să absoarbă sare. În timp ce castraveții absrob sarea necesară, saramură se încorporează cu particulele de zahăr, care se dizolvă în sucul de castraveți.
De precizat este și faptul că, un mediu ideal poate fi realizat doar cu o concentrație optimă de bacterii lactice. Există șanse să apară bacterii cu acid butiric, care vor strica gustul dacă saramura nu conține suficiente zaharuri.
Procesul de murare ține aproximativ opt zile. Când vorbim despre viteza și calitatea sărării, este necesar să ținem cont și de proprietățile pulpei de castravete. De aceea, trebuie să avem mare grijă în momentul în care alegem tipul de castravete folosit. Aceștia trebuie să aibă capacitatea de a absorbi sarea. Mai mult, în urma procesului de sărare, castravetele trebuie să-și păstreze fermitatea.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pentru cei mai buni castraveți murați. Femeile de la țară îl folosesc de sute de ani