Românii cei mai harnici au început să pună deja la conservare castraveți pentru iarnă. Foarte mulți nu mai așteaptă să vină toamna, când prețurile la toate murăturile cresc. Astăzi, vă prezentăm un truc foarte important. De ce să pui o felie de pâine deasupra castraveţilor muraţi. Secretul gospodinelor de la ţară.
Cele mai pricepute gospodine își pun încă de pe acum castraveții la murat, profitând de prețurile mai mici ale acestor legume în această perioadă.
Astfel, noi vă venim în ajutor cu un secret aflat de la gospodinele de la ţară care au obiceiul să pună deasupra castraveților murați o felie de pâine. Condiția este ca rețeta să fie de castraveți murați doar cu sare, nu și cu oțet.
Cei mai mulți dintre români au rețetele proprii, însă nu ar strica cu nimic să o folosiți și pe aceasta, în contextul în care castraveții vor ieși delici0și și, în plus, vor ține până la vara viitoare. Ingedientele necesare sunt:
-3 kilograme de castraveți cornișon
-2 felii de pâine integrală,
-4 litri apă
-4 linguri de sare grunjoasă, neapărat neiodată
-10 căței de usturoi (2 căpățâni de usturoi medii)
-5-6 fire de mărar înflorit
-2 ardei iuți (după gust), pot fi înlocuiți cu hrean
-coriandru,
-muștar boabe.
Castraveții în coajă se spală bine și se pun într-un borcan mare sau două borcane mai mici. Se indeasă printre castraveți cățeii de usturoi, boabele de condimente, hreanul/ ardeiul iute, mărarul, tot ce v-ați decis să puneți în ei.
Gospodinele recomandă să folosiți doar usturoi românesc, pentru că cel de import se va face albastru în contac cu saramura. Între timp se pune apa la fiert și se lasă puțin la răcit. După ce s-a răcit cât de cât, se adaugă sarea și se omogenizează bine, până la dizolvare ei completă.
Compoziția de saramură se toarnă peste castraveți și se pune pâinea deasupra. Este sufcientă cât o felie de ăâine integrală pentru fiecare borcan de castraveți.
Secretul pâinii integrale puse deasupra castraveților este că aceasta va produce în recipient fermentație.
Astfel, castraveții se vor acri în doar 2-3 zile de stat la loc însorit. Dacă puneți castraveții pentru iarnă, nu mai puneți feliile de pâine, lăsați să se acrească încet, depozitând borcanele la beci sau la loc răcoros.