Ce simptome neobișnuite au pacienții infectați cu tulpina Omicron: ‘Se întâmplă la persoane tinere’

Ce simptome neobișnuite au pacienții infectați cu tulpina Omicron: ‘Se întâmplă la persoane tinere’
Varianta Omicron are simptome diferite de celelalte variante de până acum

Medicul sud-african care a tras primul semnal de alarmă cu privire la varianta Omicron a coronavirusului a declarat că simptomele acestuia sunt „neobișnuite, dar ușoare” la pacienții sănătoși. Dar este îngrijorată că tulpina ar putea provoca complicații la persoanele în vârstă și nevaccinate, dar și la persoanele tinere, în special.

Varianta Omicron are simptome diferite de celelalte variante de până acum

Dr. Angelique Coetzee, medic practicant de 30 de ani și președinte al Asociației Medicale Sud-Africane (SAMA), a declarat că a crezut că a descoperit o nouă tulpină a virusului după ce pacienții cu COVID-19 de la cabinetul său privat din Pretoria au prezentat simptome ciudate. „Simptomele lor erau atât de diferite și atât de ușoare față de cele pe care le tratasem înainte”, a declarat Coetzee pentru The Telegraph.

Ea a chemat comitetul consultativ pentru vaccinuri din Africa de Sud pe 18 noiembrie, după ce o familie de patru persoane a fost testată pozitiv pentru virus, cu simptome care includeau oboseală extremă. Până acum, ea a avut pacienți care au fost testați pozitiv.

Majoitatea au prezentat simptome date de varianta Omicron, toți fiind bărbați tineri. Aproximativ jumătate dintre pacienți erau nevaccinați, a spus medicul. Niciunul dintre cei infectați nu și-a pierdut simțul mirosului sau al gustului.

„Prezintă o boală ușoară, simptomele fiind dureri musculare și oboseală pentru o zi sau două, fără să se simtă bine. Până în prezent, am detectat că cei infectați nu suferă de pierderea gustului sau a mirosului.

Aceștia pot avea o tuse ușoară. Nu există simptome proeminente. Dintre cei infectați, unii sunt în prezent tratați la domiciliu”, a declarat Coetzee pentru publicația New York Post.

Un caz foarte interesant la o fetiță de 6 ani

Aceasta avea  temperatură și un puls foarte ridicat și mă întrebam dacă ar trebui să o interneze imediat, spne medicul. „Dar când am urmărit-o două zile mai târziu, era mult mai bine”, a mai spus medicul.

Coetzee a subliniat că toți pacienții ei au fost sănătoși și și-a exprimat îngrijorarea că pacienții în vârstă sau nevaccinați ar putea fi loviți mult mai tare de varianta Omicron. În special cei cu comorbidități, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.

„Ceea ce trebuie să ne facem griji acum este că, atunci când persoanele în vârstă, nevaccinate, sunt infectate cu noua variantă și dacă nu sunt vaccinate, vom vedea mulți oameni cu o [formă de] boală severă”, a spus medicul.

Organizația Mondială a Sănătății a numit oficial virusul vineri, sărind peste două litere din alfabetul grecesc și alegând „Omicron”. Încă nu a fost confirmat niciun caz cu varianta Omicron în Statele Unite. Oficialii cred că este posibil ca aceasta să fie deja în America.

Două cazuri au fost confirmate în Marea Britanie, care s-a alăturat SUA și Uniunii Europene în emiterea de restricții de călătorie. Vineri, guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a declarat stare de urgență și a suspendat temporar toate operațiile chirurgicale elective, în așteptarea spitalizărilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI