Omicron, noua tulpină mutantă de covid. OMS a dat alerta în lume: ‘Îngrijorător’

Omicron, noua tulpină mutantă de covid. OMS a dat alerta în lume: ‘Îngrijorător’
Omicron este tulpina mutantă de COVID-19 care îi îngrijorează pe cercetători

Organizația Mondială a Sănătății avertizează populația! Omicron este noua tulpină mutantă de COVID-19. Specialiștii sunt îngrijorați cu privire la noua descoperire. Cercetătorii au numit-o o ‘variantă îngriorătoare’ care este foarte periculoasă.

Noua tulpină mutantă de COVID: Omicron, varianta care îi îngrijorează pe specialiști

Noua tulpină de coronavirus a primit numele de Omicron și este principalul motiv de îngrijorare în privirile cercetătorilor. Specialiștii avertizează cu privire la noua mutație.

Experții OMS au decis în cursul zilei de vineri că noua variantă de coronavirus secvențiată de cercetătorii din Africa de Sud este o „variantă îngrijorătoare” care are un potențial de reinfectare chiar mai mare decât al altor variante. Omicron a fost inițial cunoscută până acum ca tulpina B.1.1.529, relatează BBC.

Aceasta a fost depistată până acum în Africa de Sud, Botswana, Belgia, Hong Kong și Israel. Organizația Mondială a Sănătății a declarat în cursul zilei de vineri că „monitorizează îndeaproape” varianta raportată și urmează să aibă o reuniune tehnică pentru a stabili dacă B.1.1.529 ar trebui să fie desemnată drept variantă de „interes” sau de „îngrijorare”.

Noua variantă a COVID-19 a fost identificată marți prezintă „un număr extrem de mare” de mutații, iar proteina spike arată foarte diferit de versiunea luată în considerare în momentul în care au fost concepute vaccinurile. Oamenii de știință sud-africani au indicat faptul că noua mutație pare să fie chiar mai transmisibilă.

Amintim că ea este a cincea a virusului chinez și este cea mai ‘îngrijorătoare’ de la începutul pandemiei. O serie de state au început deja să ia măsuri și au impus restricții pentru călătoriile în și din sudul Africii.

Restricții stricte

„Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile într-unul dintre aceste state sunt invitate să semnaleze acest lucru autorităţilor şi să efectueze cât mai rapid un test de depistare RT-PCR”, îndeamnă Matignonul.

Țări care au impus restricții de călătorie pentru Africa de Sud:

  • Regatul Unit a impus restricții în șase țări, inclusiv Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho și Eswatini
  • Singapore a plasat șapte țări pe lista roșie
  • Japonia a implementat restricții din șase țări, potrivit unei surse locale
  • Israelul a interzis călătoriile din Africa de Sud și le-a interzis cetățenilor săi să viziteze șapte țări din regiunea sud-africană
  • Germania interzice călătoriile din Africa de Sud, permițând doar cetățenilor germani să intre în țară
  • Italia a interzis intrarea tuturor celor care au vizitat țări din sudul Africii în ultimele două săptămâni
  • De asemenea, Republica Cehă a instituit o interdicție care intră în vigoare sâmbătă
  • Franța a plasat șapte țări pe lista roșie: Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mzambic, Namibia şi Eswatini.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI