02 nov. 2021 | 16:55

Ce sentință au primit tinerii care au furat mâna unei tinere moarte, deoarece nu puteau să-i scoată inelul de pe deget

News
Ce sentință au primit tinerii care au furat mâna unei tinere moarte, deoarece nu puteau să-i scoată inelul de pe deget
Ce sentință au primit tinerii care au furat mâna unei tinere moarte, deoarece nu puteau să-i scoată inelul de pe deget

Doi tineri dintr-o comună din Mehedinți, ambii în vârstă de 19 ani, au profanat mormântul unui femei care și-a pierdut viața într-un accident de circulație. Totul s-a întâmplat în comuna Pătulele.

Doi tineri au profanat un mormânt dintr-un cimitir pentru a fura un inel

Potrivit anchetatorilor, cei doi tineri au intrat în cimitir în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2020 și au profanat mormântul unei asistente medicale. Aceasta și-a pierdut viața într-un accident de circulație, în anul 2015, la doar 28 de ani.

Tinerii au furat tot ce au găsit în sicriu, adică bani și câteva bijuterii din argint. Aceștia nu au reușit să-i scoată inelul de pe mâna femeii decedate, așa că i-au tăiat pur și simplu mână. Ulterior, au aruncat-o într-o gură de canal. Potrivit instanței, tinerii au filmat întreaga scenă.

Când a aflat ce s-a întâmplat, mama femeii decedate a povestit cu lacrimi în ochi șocul prin care a trecut.

”A venit poliția acasă și mi s-a spus că a fost profanat mormântul fetei. Am intrat în casă să îmi iau medicamentele când am auzit. Avea mâna furată. Avea un colier de argint, o brățară și un inel, toate de argint.

Când am aflat, am mers la cimitir. A venit multă poliție. Eu nu am putut să stau. Mi-a venit rău. A murit de 5 ani și nu se poate odihni în liniște. Hoții știau că fata mea purta bijuterii”, a precizat, îngrozită, femeia.

Sentință definitivă pentru tinerii care au profanat un mormânt

Oamenii legii i-au găsit repede pe suspecți. În urma perchezițiilor, a fost descoperită mâna defunctei într-o canalizare, acolo unde fusese aruncată de cei doi făptași.

”În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte. Persoanele în cauză au fost reținute, pe bază de ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a dispus arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă, sub stricta coordonare a procurorului de caz”, a declarat Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Dosarul celor doi a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Vânju Mare. Aceștia i-au condamnat pe tinerii vinovați la 11 luni de închisoare. Pe de cealaltă parte, inculpații au considerat că pedeapsa este prea mare, așa că au făcut apel la Curtea de Apel Craiova. Instanța s-a pronunțat pe data de 27 octombrie 2021.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpaţii Creţu Ionuţ şi Şchiopu Alexandru Mirel împotriva sentinţei penale nr. 76 din data de 02.04.2021 pronunţată de Judecătoria Vânju Mare în dosarul nr. 3060/332/2020. În baza art.72 C.p deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului Creţu Ionuţ durata arestării preventive de la data de 02.04.2021 la zi. În baza art.275 alin.2 C.p.p obligă fiecare din inculpaţi la 300 lei cheltuieli judiciare statului…. Definitivă”, a fost decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro