Ce secrete ascund unele cetăți din România. Puțini români mai cunosc aceste detalii

Ce secrete ascund unele cetăți din România. Puțini români mai cunosc aceste detalii
România încă mai are parfum medieval

Nu este un secret faptul că turiștii vin pentru impresionantele cetăți din România. Există ceva despre aceste clădiri istorice, construcții fortificate, pe care societatea modernă le iubește. Majoritatea încă mai au între ziduri secrete nedescoperite și povești încă nespuse.

România încă mai are parfum medieval

România este adesea o destinație de vacanță trecută cu vederea atât pentru mulți bloggeri de călătorii, cât și pentru turiști. Încă mai există acel parfum medieval, dat tocmai de aceste cetăți din România. Este plină de zeci de tuneluri secrete, de legende precum cea de la castelul contelui Dracula.

Aceste clădiri istorice românești sunt pline de legende. Unele dinre ele sunt deja cunoscute, altele așteaptă să fie descoperite. Localnicii încă mai au povești nespuse despre prinți, prințese, povești de dragoste sau povești despre vitejiile unor personaje isorice.

Aceste cetăți din România sunt superbe, direct dintr-o carte de basm. Cu toate acestea, majoritatea acestor clădiri istorice nu sunt apropiate una de alta. Conform ultimelor date centralizate, în România sunt peste 200 de clădiri istorice, împrăștiate pe tot teritoriul țării, unele dintre ele fiind într-o stare avansată de degradare, altele fiind bine întreținute.

Secretele ascunse în cetățile din România

Printre cele mai cunoscute cetăți din România, Castelul Peleș are un parfum aparte, poate de aceea este și una din clădirile istorice cele mai vizitate. Castelul Peleș este o construcție neoclasică lângă Sinaia, în Munții Carpați, iar Regele Carol I a comandat construcția acestuia pentru că s-a îndrăgostit de zonă.

Peisajul uluitor este plin de munți înzăpeziți și păduri dense. De asemenea, clădirea în sine amintește o mulțime de castele bavareze, care a fost un mod de a onora rădăcinile regelui. Lemnele și cărămizile galbene care împodobesc fațada arată excepțional și sunt bine întreținute de autorități. Interiorul este foarte frumos, decorat cu îngeri și alte figuri sculptate pe lemn, precum și multe picturi.

O altă construcție, intrată în patrimoniul de clădiri istorice, este Castelul Pelișor, care seamănă foarte mult cu Castelul Peles. Cele două clădiri istorice fac parte din același complex, iar acesta din urmă a fost parțial proiectat de același arhitect ca primul. Pelișor este mult mai intim, poate pentru că Regina Marie a ales ea însăși multe detalii de design.

În secolul al XX-lea, Regele Carol I a ordonat construirea acestui castel pentru a servi ca reședință pentru nepotul său și viitorul rege, Ferdinand și Maria, soția sa. Astăzi, castelul de basm este un muzeu care prezintă, printre altele, modul în care trăia regalitatea.

Alte secrete și povești ascunse în unele cetăți din România

Cum spuneam, România are cetăți pline de istorie, secrete și povești încă nespuse. Printre aceste clădiri istorice se mai numără și Cetatea Rupea, situată în inima Transilvaniei. Datele o plasează printre cele mai vechi cetăți din România, cu ziduri fortificate, atestarea istorică a acesteia fiind încă din anul 1324.

Celebra Cetate Râșnov tronează de pe vârful muntelui în micuțul oraș cu același nume. Sunt multe secrete încă ascunse turistului între zidurile acestei cetăți fortificate din județul Brașov. Face parte dintr-un număr mic de clădiri istorice ce datează din secolul al XIV-lea, iar autoritățile încearcă să o recondiționeze și astăzi.

Sunt multe lucruri de aflat în spatele acestor cetăți, dar rămâne ca turistul amator, sau avizat, să încerce să le descopere singur.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI