Ce secret „ascund” cele mai bune merdenele din București de la Comteia. Mereu este coadă la celebra patiserie și nu degeaba

de: Mariana Olteanu
10 09. 2023

Unul dintre cele mai emblematice locuri din București este Patiseria Comteia, cunoscută pentru celebrele merdenele. Antreprenorul devenit legendă: Nea Mihai a dezvăluit secretul celor mai bune merdenele. Află, din rândurile de mai jos care este acela.

Povestea celei mai cunoscute patiserii din București

Locul de poveste se află pe Strada Piaţa Amzei, colţ cu Calea Victoriei. Acolo, în fiecare zi se formează cozi lungi și interminabile cu bucureșteni care așteaptă să deguste din celebrele merdenele. Gustul bun al produselor a făcut ca patiseria Comteia să reziste timpului și să facă față concurenței internaționale. Rețeta celebrelor merdenele este transmisă din tată-fiu.

„Totul a pornit în 85, când familia mea a venit în Bucureşti din zona Dobrogei. De atunci, toţi cei trei fraţi, printre care şi tatăl meu şi nea Mihai, s-au ocupat de această unitate. Eu am venit ulterior în business. (…) Lumea vine aici pentru noi, pentru produsele emblematice şi pentru istoria locului. Nea Mihai e legendă acolo – din ’85, neîntrerupt, în fiecare după-miază.

A venit aici direct din armată. Deja toată lumea ştie despre el”, a spus George Gheorghe, nepotul lui nea Mihai şi cel care figurează în acte ca fiind administratorul firmei Comteia Impex SRL, sub care funcţionează patiseria.

Citește și: Ce conţin covrigii de la simigerii. Detaliul care te va convinge să nu îi mai cumperi

Care este secretul celor mai bune merdenele din București?

Un alt lucru interesant este și faptul că angajații fac parte din familia lor. În total, patiseria este ținută pe picioare de nouă oameni, dintre care de doi care nu sunt membrii familiei. Administratorul firmei a dezvăluit și secretul celebrelor merdenele. Se pare că, acestea sunt realizate numai din ingrediente naturale. Spre deosebire de alte patiserii, aceștia preferă să nu folosească ingrediente congelate.

„Am reţetele lăsate de tata. Aceeaşi reţetă a rămas întotdeauna. Folosim în continuare brânză cu lapte, nicidecum brânza artificială, bulgărească, fără pic de lapte. Folosim două tipuri de brânză – telemea şi brânză de vaci. Cel mai important este să nu se umble la reţetă, ea trebuie respectată cu stricteţe.”

Citește și: Secretul merdenelelor perfecte. Așa vor ieși ca la patiserie, ingredientul special pe care să-l folosești

Care sunt cele mai cumpărate produse

Însă, nu numai merdenelele sunt cunoscute ci și cozonacii pe care-i realizează în apropierea sărbătorilor. De asemenea, pe tot parcursul anului, în vitrina patiseriei se pot observa și alte produse, de la rulori cu șuncă și cașcaval la celebrele prăjituri de casă.

„Sunt clienţi care vin seara şi cumpără special pentru acasă, pentru cină. Oamenii vin pentru merdenele, dar şi pentru prăjituri sau alte produse. Avem clienţi care cumpără chiar şi de 200 de lei”, a mai spus administratorul patiseriei.

Citește și: Câte calorii are de fapt un covrig cald. Detaliul care te va face să te gândești de două ori înainte să-l consumi