Ce se va întâmpla cu ursuleții aduşi ca omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Palatul Buckingham a făcut un nou anunț cu privire la cele peste 1.000 de animăluțe de pluș ce au fost depuse în fața reședințelor regale din Londra și Windsor, în cinstea regretatei suverane. Află în rândurile de mai jos ce decizie a luat Regele Charles al III-lea.
Cei peste 1.000 de ursuleți de pluș depozitați în fața reședințelor regale din Londra și Windsor, în cinstea regretatei regine Elisabeta a II-a, vor fi donați. Decizia a fost făcută publică în urmă cu puțin timp. Animăluțele vor fi direcționate unei organizații caritabile, care le va împărți mai multor copii.
Potrivit unui comunicat de presă publicat sâmbătă de către Familia Regală britanică, mulți dintre ursuleții oferiți drept omagiu suveranei prezintă imaginea îndrăgitului personaj Paddington Bear. Jucăriile urmează să fie curățate în mod profesional, după care vor fi donate organizației caritabile britanice pentru copii Barnardo’s.
Asociația britanică pentru copii Barnardo’s oferă servicii de sprijin copilașilor, dar și adolescenților tineri care se află în situații de viață vulnerabile, potrivit surselor externe. În perioada 1983-2016, regretata regină Elisabeta a II-a a fost președintele organizației amintite.
În anul 2016, conducerea ONG-ului a fost preluată de către partenera noului monarh de la Londra, regina consoartă Camilla. Asociația este condusă, în prezent, tot de soția Regelui Charles al III-lea.
„Persoanele implicate în proiect speră că ursuleții de pluș vor fi foarte iubiți, mulți ani, de copiii sprijiniți de Barnardo’s, înțelegând povestea din spatele ursuleților și modul în care au ajuns să fie donați”, se arată în comunicatul emis de Palatul Buckingham.
Familia Regală britanică și-a luat rămas bun de la regretata regină Elisabeta a II-a pe data de 19 septembrie, când a avut loc slujba de înmormântare a suveranei. Funeraliile de stat, organizate în cinstea reginei, la Westminster Abbey au atras atenția a milioane de oameni din întreaga lume, care au urmărit transmisiunea în direct.
Aproximativ 11,4 milioane de persoane doar din Statele Unite ale Americii au urmărit funeraliile reginei Elisabeta a Marii Britanii. A fost pentru prima dată când funeraliile unui monarh britanic au fost difuzate în direct, la televizor, potrivit agenției de rating Nielsen.
Numărul reprezintă audiența medie pe 13 rețele de televiziune, la care se adaugă audiența înregistrată în locuri publice precum baruri și restaurante. Cifrele nu includ indivizii care au urmărit evenimentul prin streaming.
Postul de televiziune BBC din Marea Britanie a înregistrat, împreună cu serviciul său de streaming iPlayer, un număr maxim de 22,4 milioane de urmăritori la evenimentul de stat. A fost atinsă cea mai mare audiență de la ceremoniile de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.