Ce se va întâmpla cu cazurile covid-19 după 15 decembrie. Informația vine direct de la Victor Babeș

Managerul de la Victor Babeș speră la o scădere a infecțiilor

România a trecut, la un moment dat, de pragul de 10.000 de infectări pe zi. Astăzi, în schimb, numărul a mai scăzut, la 9.739 de noi cazuri de infecții, în ultimele 24 de ore. În acest moment specialiștii români preconizează o scădere a numărului de infecții. Managerul spitalului ”Victor Babeș”, este optimist în ceea ce privește numărul de infectări în decembrie.

Managerul de la Victor Babeș speră la o scădere a infecțiilor

Încă suntem aproape de pragul de 10.000 de infectări pe zi. Specialiștii, pe ce criterii ei știu, anunță că vom avea o scădere a numărului de infecții. Data aproximativă de la care se  va întâmpla acest lucru, ar fi 15 decembrie. Data a fost, relativ, confirmată și de manangerul spitalului ”Victor Babeș”, Emilian Imbri.

”Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară şi primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniştit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului. Câţi au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde şi seriile următoare şi se vor vaccina rapid, plus măştile, plus fereala.

Plus că au intrat în carantină foarte multe localităţi şi probabil vor mai intra, sigur că şi vânzoleala va fi mult mai puţin evidentă şi sigur vă spun, o să vedeţi, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, ne dorim asta şi este obligatoriu să se întâmple pentru că foarte greu facem faţă acum”,a declarat Emilian Imbri, manangerul spitalului V”ictor Babeș”, conform Mediafax.

Pe de altă parte, alți specialiști, recunoscuți, spun că există riscul ca luna decembrie să fie una la fel de grea. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, este unul din specialiștii care nu dă o prgonoză optimistă.

Decembrie, o lună cu creșteri de noi infectări, sau stagnează

Specialistul Beatrice Mahler îl contrazice pe managerul spitalului ”Victor Babeș”. Într-un interviu dat DIGI 24, nu a părut a fi optimistă în ceea ce privește scăderea numărului de noi infectări, în luna decembrie. A accentuat faptul că numărul mare se va regăsi în rata mortalității pacineților deja infectați, mulți dintre aceștia fiind încă în secțiile ATI.

Deja sunt probleme la nivel național în ceea ce privesc locurile disponibile pe secțiile de terapie intensivă. Odată cu venirea frigului, în decembrie, specialistul spune că prevede ă rată de creștere a infecțiilor și nu o scădere.

”Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, declară Beatrice Mahler.

Rămâne de văzut care va fi evoluția cazurilor de noi infectări și a ratei mortalității. Cert este că pericolul major încă nu a trecut, iar majoritatea își spun speranțe în anunțatele vaccinuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI