25 nov. 2020 | 18:28

Ce se va întâmpla cu cazurile covid-19 după 15 decembrie. Informația vine direct de la Victor Babeș

Sănătate
Ce se va întâmpla cu cazurile covid-19 după 15 decembrie. Informația vine direct de la Victor Babeș
Managerul de la Victor Babeș speră la o scădere a infecțiilor

România a trecut, la un moment dat, de pragul de 10.000 de infectări pe zi. Astăzi, în schimb, numărul a mai scăzut, la 9.739 de noi cazuri de infecții, în ultimele 24 de ore. În acest moment specialiștii români preconizează o scădere a numărului de infecții. Managerul spitalului ”Victor Babeș”, este optimist în ceea ce privește numărul de infectări în decembrie.

Managerul de la Victor Babeș speră la o scădere a infecțiilor

Încă suntem aproape de pragul de 10.000 de infectări pe zi. Specialiștii, pe ce criterii ei știu, anunță că vom avea o scădere a numărului de infecții. Data aproximativă de la care se  va întâmpla acest lucru, ar fi 15 decembrie. Data a fost, relativ, confirmată și de manangerul spitalului ”Victor Babeș”, Emilian Imbri.

”Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară şi primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniştit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului. Câţi au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde şi seriile următoare şi se vor vaccina rapid, plus măştile, plus fereala.

Plus că au intrat în carantină foarte multe localităţi şi probabil vor mai intra, sigur că şi vânzoleala va fi mult mai puţin evidentă şi sigur vă spun, o să vedeţi, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări, ne dorim asta şi este obligatoriu să se întâmple pentru că foarte greu facem faţă acum”,a declarat Emilian Imbri, manangerul spitalului V”ictor Babeș”, conform Mediafax.

Pe de altă parte, alți specialiști, recunoscuți, spun că există riscul ca luna decembrie să fie una la fel de grea. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, este unul din specialiștii care nu dă o prgonoză optimistă.

Decembrie, o lună cu creșteri de noi infectări, sau stagnează

Specialistul Beatrice Mahler îl contrazice pe managerul spitalului ”Victor Babeș”. Într-un interviu dat DIGI 24, nu a părut a fi optimistă în ceea ce privește scăderea numărului de noi infectări, în luna decembrie. A accentuat faptul că numărul mare se va regăsi în rata mortalității pacineților deja infectați, mulți dintre aceștia fiind încă în secțiile ATI.

Deja sunt probleme la nivel național în ceea ce privesc locurile disponibile pe secțiile de terapie intensivă. Odată cu venirea frigului, în decembrie, specialistul spune că prevede ă rată de creștere a infecțiilor și nu o scădere.

”Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, declară Beatrice Mahler.

Rămâne de văzut care va fi evoluția cazurilor de noi infectări și a ratei mortalității. Cert este că pericolul major încă nu a trecut, iar majoritatea își spun speranțe în anunțatele vaccinuri.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul României. Video
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Capital.ro
Trucul care te ajută să cureți rapid ouăle fierte de coajă. Puțini cunosc această metodă simplă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro