28 apr. 2024 | 09:55

Ce se sărbătoreşte de Florii, de fapt. Ce s-a întâmplat cu Iisus în această zi

Diverse
Ce se sărbătoreşte de Florii, de fapt. Ce s-a întâmplat cu Iisus în această zi
„Când era aproape timpul pentru Paștele evreiesc, Isus s-a urcat la Ierusalim.”

Suntem la o săptămână de ziua de 5 mai, zi în care vom prăznui Învierea Domnului Iisus Hristos, iar astăzi creștinii sărbătoresc una din importantele sărbători creștine, dar câți își mai aduc aaminte, de fapt, ce se sărbătoreşte de Florii, și câți mai știu ce s-a întâmplat cu Iisus în această zi.

Ce se sărbătoreşte de Florii, de fapt

Duminica dinaintea Paștelui se numește Duminica Floriilor, iar Evangheliile ne spun că Iisus a intrat în Ierusalim în acea zi călare pe un măgăruș împrumutat și a fost întâmpinat de o mulțime care flutura ramuri de măslin și palmier și le așeza pe stradă în fața sa.

Ce se sarbatoreste de Florii, de fapt. Ce s-a intamplat cu Iisus in aceasta zi

Ziua de Florii este aceeași zi în care, odată intrat pe Porțile Ierusalimului, discipolii săi îl proclamau „Regele evreilor” și,deși aceștia credeau că va fi primit ca Mesia, la nici o săptămână, El a fost judecat pentru viața Sa și, la scurt timp după aceea, executat și crucificat.

Ce s-a întâmplat cu Iisus în această zi

Duminica de Florii este și ziua în care Iisus, văzând ce se întâmplă în Casa Tatălui Său, a început să distrugă toate tarabele din zona templului, spunând că Va construi Templul în trei zile.

„Când era aproape timpul pentru Paștele evreiesc, Isus s-a urcat la Ierusalim. În curțile templului a găsit oameni care vindeau vite, oi și porumbei, iar alții stăteau la mese și făceau schimb de bani. Atunci a făcut un bici din funii și i-a alungat pe toți din curțile templului, atât pe oi cât și pe vite; a împrăștiat monedele schimbătorilor de bani și le-a răsturnat mesele.

Celor care vindeau porumbei le-a spus: „Scoateți-le de aici! Nu mai transformați casa Tatălui meu într-o piață!”. „Zelul pentru casa voastră mă va mistui”. Iudeii i-au răspuns: „Ce semn ne poți arăta ca să dovedești autoritatea ta de a face toate acestea?”. Isus le-a răspuns: „Distrugeți acest templu și îl voi ridica din nou în trei zile”. (Evanghelia după Ioan 2).

Pe 5 mai, creștinii prăznuiesc Învierea Domnului

De la această zi și până la momentul crucificării Sale, Iisus avea să facă minuni și să le arate celor care încă nu credeau, că Fiul este printre ei, venit pentru a lua păcatele lumii asupra Sa, iar ziua crucificării sale avea, de fapt, să fie cărămida unei credințe ce dăinuie de aproape 2.000 de ani peste tot în lume.

Ce se sarbatoreste de Florii, de fapt. Ce s-a intamplat cu Iisus in aceasta zi

Ziua de 5 mai are o importanță covârșitoare pentru Creștinism, fiind sărbătorită de aproape jumătate din populația Terrei ca una din cele mai mari sărbători creștine.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un loc din România, destinația turistică a anului. Turiștii de aici se cred în Paradis
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Lege deja data pentru TOATĂ ROMÂNIA. Aproape nimeni nu știe că ESTE obligatorie
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se ÎNGHEAȚĂ SALARIILE în 2024! ȘOC TOTAL în ROMÂNIA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro