Ardeii umpluți sunt o adevărată delicatesă și rareori lipsește din meniul românilor. Rețetele diferă în funcție de zona țării, dar rezultatul final este mereu gustos. Bunicii noștri foloseau câteva ingrediente secrete pentru a le oferi ardeilor o aromă diferită.
Prepararea ardeilor umpluți nu este o sarcină foarte ușoară, dar dacă urmezi câțiva pași foarte simplu, și tu poți găti cei mai delicioși ardei umpluți.
În primul rând, alegerea ardeilor este foarte importantă. Selectează ardei de dimensiuni medii și cu pereți mai groși, deoarece sunt mai rezistenți la fierbere și vor păstra o textură plăcută după gătire.
Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a face cei mai delicioși ardei:
Ardeii trebuie spălați foarte bine, îndepărtați semințele, capacul de la cotor și nervurile din interior, dar fără a subția pereții ardeilor.
Atunci când umpleți ardeii, aveți grijă să nu îi îndesați prea tare.
Capacul trebuie pus înapoi pe ardei sau se acoperă deschiderea cu o felie de roșie pentru a menține umplutura în interior.
Acesta este un pas foarte important. Ardeii trebuie plasați în oală în poziție verticală, cu deschiderea în sus. Pentru a-i menține fixați în timpul gătirii puteți folosi o farfurie sau un capac.
Turnați apă sau supă de pui sau de legume până când lichidul ajunge până la jumătatea înălțimii ardeilor. Nu trebuie să umpleți oala foarte mult, deoarece ardeii se pot „îneca”. De asemenea, adăugați bucăți de kaizer sau cârnați.
După ce ați turnat lichidul, acoperiți oala cu un capac și aduceți lichidul în punctul de fierbere. Gătirea se fac la foc mic timp de circa 45-60 de minute.
Este important să gătiți ardeii la foc mic, deoarece umplutura trebuie să se gătească uniform, iar ardeii să rămână întregi. Temperatura prea mare îi poate distruge în timpul gătirii, iar carnea dinăuntru nu se va găti așa cum trebuie.