30 aug. 2023 | 12:14

Ce se pune la țuică pentru a ieși galbenă. Secretul celor mai iscusiți gospodari de la țară

Diverse
Ce se pune la țuică pentru a ieși galbenă. Secretul celor mai iscusiți gospodari de la țară
Ce se pune la țuică pentru ieși a galbenă

Prepararea unui rachiu de calitate necesită multe cunoștințe și respectarea unor pași stricți. Poate că ați observat că țuica este puțin galbenă uneori. V-ați întrebat ce se folosește pentru a-i da această culoare? Gospodarii de la țară au un secret și știu ce se pune la țuică pentru a ieși galbenă?

Cum se face țuica de prune. Ingrediente necesare

În primul rând, veți avea nevoie de prune. Pentru circa 50 de litri de țuică de 45-50 de grade, este nevoie de 10 găleți de prune, mai mult sau mai puțin. Este important să nu puneți prune necoapte în butoi, deoarece pot compromite fermentarea și pot da un gust acru țuicii.

Drojdia de bere este un ingredient opțional. În cazul în care prunele vi se par slabe calitativ adică nu au un conținut destul de ridicat de zahăr sau drojdia naturală a fost compromisă din cauza faptului că a plouat peste ele, puteți folosi puțină drojdie de bere.

Un alt ingredient opțional este zahărul. În general, prunele coapte conțin destul zahăr pentru producerea unei țuici tari și plăcute la gust. Dacă aveți puține prune, nu veți obține o cantitate însemnată de țuică. Prin urmare, zahărul vă poate ajuta să faceți mai multă.

Citește și: Ce diferenţe sunt între ţuică, pălincă şi horincă. Detalii pe care mulți români nu le știu

Atunci când vine vorba despre cantitatea potrivită de zahăr, ei bine, depinde de gust și de calitatea dorită. O țuică de prune de calitate este una fără zahăr care permite aromelor naturale să se manifeste intens.

Ce se pune la țuică pentru a ieși galbenă?

Există mai multe substanțe care se pun în țuică pentru a-i oferi acea culoarea gălbuie. În unele țări din occident, producerea alcoolului în propria casă reprezintă o ilegalitate. Cu toate acestea, în România este o tradiție, iar cele mai calitative tipuri de alcool sunt cele ce au ca proveniență fructele.

Rachiul, țuica, palinca sau orice altă băutură alcoolică de calitate trebuie să fie ținută în butoaie de lemn, spun experții care se ocupă cu prepararea acestuia de ani de zile.

Un lucru pe care nu foarte multe persoane îl cunosc este faptul că butoaiele trebuie să fie din dud. De fapt, lemnul de dud este ingredientul ce se pune în țuică pentru a se îngălbeni. Mai mult de atât, îi oferă băuturii un gust deosebit.

În cazul în care nu aveți la dispoziție un astfel de butoi, puteți căuta crenguțe de dud, iar înainte de a le pune în damigeană, se curăță de coajă. Dacă nu aveți deloc lemn de dud, puteți folosi boabe de cafea întregi.

Cu ce se mai poate îngălbeni țuica

Boabele de cafea întregi oferă o aromă diferită și veți obține o culoare de galben-maro. Alți oameni îngălbenesc țuica folosind sâmburi de prune, pe care le zdrobesc cu un ciocan. Aceștia sunt lăsați în recipientul închis cu țuica și se așteaptă circa două săptămâni pentru o macerare perfectă.

Citește și: De ce iese țuica tulbure, de fapt. Marea greșeală care o strică. Unde trebuie depozitată ca să reziste

De asemenea, pentru a schimba culoarea băuturii putem folosi și coloranți artificiali. Unul dintre aceștia se numește brunul de caramel. Este un colorant natural ce se găsește ușor în magazine și nu conține amoniac sau sulfiți.

 

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Cum a scăpat Hitler din Primul Război Mondial. Povestea soldatului care i-a cruțat viața: „Dacă aș fi știut cine era, nu l-aș fi lăsat să plece”
Click.ro
Cazul celor trei frați dați dispăruți: situația lor era în atenția autorităților. Tatăl lor, vizat de un ordin de protecție
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Primele imagini de la nunta secretă a artistei Theo Rose. Anghel a fost doar cu ochii pe ea
EVZ.ro
Când începe și cât durează vacanța elevilor în luna octombrie. În ce zi se întorc în bănci din vacanța de toamnă
Spynews
Anunț trist despre Bruce Willis. Demi Moore a dat vestea: Este necesară o acceptare
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Video halucinant! Copiii dispăruți ai afaceristului Adrian Marțian au fost filmați! Nimeni nu știe nimic de ei. Ce spun pe înregistrare / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro