Ce se pune în chifteluţele de peşte pentru un gust deosebit. Aşa se fac în Delta Dunării, ingredientul care schimbă tot
Un preparat delicios, deosebit, pe care însă românii nu îl savurează foarte des. Dacă vrei să îți încânți familia și musafirii, merită să încerci această rețetă din zona Deltei Dunării. Află, din rândurile de mai jos, ce se pune în chifteluțele de pește pentru un gust deosebit. Un singur ingredient le va schimba complet aroma.
Cum se fac chifteluțele de pește în Delta Dunării
Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, specialiștii recomandând să fie inclus cât mai des în dieta noastră. Dacă vrei să încerci un mod inedit de a-l găti, trebuie să prepari această rețetă clasică din Delta Dunării.
În general, chifteluțele de pește se fac din fileuri de pește cu oase fine, precum crapul, știuca sau carasul, ce se macină fără probleme în masina de tocat. Pentru a le da un gust deosebit, gospodinele din Delta Dunării folosesc însă carnea de știucă.
Rețeta de chifteluțe de pește este descrisă într-una dintre cărțile regretatului Radu Anton Roman. Acesta preciza că știuca, care are carne albă, „mirosind doar a iarbă, primește cu mulțămire și potrivește cu instinct regizoral sigur multele gusturi ce i se adaugă”.
Te-ar putea interesa și: Chifteluţe pufoase de post. Nici nu zici că nu au carne, ingredientul secret folosit de gospodinele desăvârşite
Ingrediente și mod de preparare
Ingrediente:
- un kilogram de carne de pește
- două cepe
- un ardei iute
- două ouă
- un cartof
- trei legături de mărar
- sare și piper – în funcție de preferințe
- un ardei gras
- două legături de pătrunjel
- o ceașcă de făină
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Este foarte important să eliminăm cât mai multe oase din carne și să o trecem prin mașina de tocat de două ori, astfel încât cele rămase să fie mărunțite bine.
„Se grijesc cepele, cartoful, ardeiul gras și iute, se toacă mărunt, pastă, împreună cu verdeața. Carnea, ouăle, sarea și piperul, zarzavatul și verdeața se amestecă”, se explică în cartea regretatului Radu Anton Roman.
Se pune apoi uleiul la încins. După ce ajunge la temperatura optimă, se ia câte o lingură de tocătură, se face „gogoloi” și se tăvălește bine prin făină. După ce se i se dă forma dorită, se pune la prăjit, pe ambele părți, până se rumenește. După ce sunt scoase din vas, se lasă pe un șervețel, acesta va extrage uleiul în exces.
Te-ar putea interesa și: Cum faci chiftele crocante la exterior şi suculente la interior. Secretul bucătarilor din restaurante
Chifteluțele de pește se pot servi cu un sos de roșii simplu de făcut. Vei avea nevoie de:
- o ceașcă de bulion de roșii
- un pahar de vin
- o linguriță de zahăr
- o lingură de oțet
- o foaie de dafin
- o crenguță de cimbru
Ingredientele se fierb timp de zece minute și sunt gata de pus peste chiftele.