Ce se pune în apa trandafirilor, ca să țină mai mult. Metoda e genială

Ce se pune în apa trandafirilor, ca să țină mai mult. Metoda e genială
Ce se puna in apa trandafirilor ca sa reziste mai mult

Dacă ești iubitor de plante și nu concepi ca, în sufragerie, să nu existe măcar o vază cu flori, atunci trucurile astea sunt pentru tine. Ce soluții trebuie să pui în apa trandafirilor, în așa fel încât florile tale favorite să reziste pentru mai mult timp. Florarii folosesc adesea aceste trucuri.

Trucuri geniale pentru ca trandafirii din vază să reziste mai mult timp

Pentru început, trebuie să ții cont de faptul că florile au nevoie de la fel de multă atenție precum un animal de companie. Trebuie hrănite și îngrijite, dacă vrei ca plantele să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Este adevărat că florile puse în vază trăiesc câteva zile, spre deosebire de plantele în ghiveci, dar cu anumite trucuri, poți face în așa fel încât să te bucuri de parfumul florilor tale preferate pentru mai bine de o săptămână.

În primul rând, nu uita să tai frunzele care ating apa din vază. Pentru ca trandafirii să fie proaspeți pentru mai mult timp, ideal ar fi să culegi frunzele care s-au ofilit.

Mai departe, secretul florarilor este să pui o linguriță de zahăr în apa trandafirilor, o dată la 2 zile, pentru ca florile să-și prelungească durata de viață. De asemenea, un alt nutrient bun este oțetul.

Un alt truc genial, pentru ca apa din vază să fie cât mai proaspătă, este să adaugi câteva picături dintr-un lichid bactericid, precum vodcă sau o pastilă de aspirină.

E important să știi că trandafirii cumpărați sunt rezistenți la substanțe chimice, de aceea, în calitate de dezinfectant pentru apă poți adăuga o picătură de înălbitor pentru rufe.

Ce trebuie să torni în apa florilor

O altă metodă de îngrijire a trandafirilor este să le schimbi apa în fiecare zi și să stropești frunzele la fel de des. Nu uita, atunci când schimb apa plantelor, să speli tulpinile florilor sub un jet de apă, la chiuvetă.

Atunci când inevitabilul se produce și observi că trandafirii încep să se ofilească, indicat ar fi să le pui,  noaptea, în cada din baie, umplută cu apă rece, cu temperaturi curprinse între 7 și 12 grade.

Aranjează trandafirii astfel încât doar tulpinile să fie înmuiate. Scurtează-le și pune florile în apă proaspătă, în care ai dizolvat, anterior, câteva lingurițe de spirt natural.

Rezultatele vor fi favorabile și, dacă respecți toate sfaturile de mai sus, trandafirii tăi ar putea rezista aproximativ o lună de zile.