18 iul. 2023 | 11:39

Ce se plantează în grădină la final de iulie. Aşa fac pieţarii care au legume proaspete până toamna târziu

Sfaturi pentru grădinari
Ce se plantează în grădină la final de iulie. Aşa fac pieţarii care au legume proaspete până toamna târziu
Iulie este o lună fantastică pentru însămânțarea viitoarelor culturi

Când vine vorba de grădinărit, specialiștii sunt cei mai în măsură să dea sfaturi. Așa că am apelat la aceștia pentru a afla ce se plantează în grădină la final de iulie. Conform acestora, aşa fac pieţarii care au legume proaspete până toamna târziu. Dacă ești pasionat de grădinărit și vrei să ai informații utile, citește mai departe și află recomandările specialiștilor în domeniu.

Ești pasionat de grădinărit. Află recomandările experților

Iulie este o lună fantastică pentru însămânțarea viitoarelor culturi, deoarece atât temperaturile solului, cât și cele ale aerului sunt ridicate.

Zilele lungi și călduroase, cu un nivel bun de lumină, accelerează procesul de germinare, ajutându-te să prelungești sezonul de cultură în grădina de legume și să mărești stocurile de plante perene, bienale și exotice de interior în grădina ornamentală și în zona de butași.

”Țineți cont, totuși, de faptul că nivelul freatic este mai scăzut în această perioadă a anului și, prin urmare, ar putea fi necesară o udare suplimentară.”, spun experții.

Vezi și: De ce trebuie să tai frunzele roșiilor la final de iulie și început de august. Așa vei avea o recoltă consistentă

În România, în iulie se pot semăna o mulțime de semințe de flori și legume, inclusiv plante bienale, cum ar fi varză pentru producția de toamnă, plantat gulii, sfeclă roșie, castraveții, cartofi de toamnă, fasole verde, mărar.

Toate aceste legume și verdețuri vor trebui să înflorească în primăvara următoare. Culturile cu creștere rapidă, cum ar fi ridichea, fasolea, soia și morcovii, pot fi semănate tot acum.

Plantele tinere cultivate la final de iulie

Iulie este, de asemenea, o lună bună pentru a planta plantele tinere cultivate din semințe în lunile anterioare. Este ultima lună în care se pot planta dovlecei tineri, dovlecei și porumb dulce.

Recomandarea este să le plantați la începutul lunii pentru a le oferi cele mai bune șanse de a da roade înainte de primele înghețuri de toamnă.

Acum este, de asemenea, cel mai bun moment pentru a planta varza de iarnă care a fost cultivată din semințe în aprilie și mai, astfel încât să ajungă la maturitate la timp pentru Crăciun și nu numai.

Vezi și: Ce să faci cu vinetele, ardeii şi dovleceii din grădina la început de iulie. Aşa te vei bucura de o recoltă importantă

Experții spun ce se plantează în grădină la final de iulie

Așa cum spuneam anterior, în luna iulie, mai ales spre finalul acesteia, este cea mai bună perioadă pentru a cultiva semințele de varză pentru producția de toamnă. Tot acum poți cultiva semințele de gulii, sfeclă roșie, castraveții, cartofi de toamnă, fasole verde, sau mărar.

Pe lângă toate acestea, luna iulie este considerată ultima lună în care se pot semăna morcovi pentru o recoltă de toamnă. Experții spun că este bine să semeni direct și subțire în semănători de mică adâncime în sol bine pregătit sau în ghivece cu compost pe bază de pământ.

Tot în această perioadă din an este o perioadă propice și pentru ridichile care oferă o explozie degusturi în salate. De asemenea, ele pot fi cultivate ca plante însoțitoare pentru alte culturi.

Vezi și: Ce să plantezi lângă roşii în luna iulie pentru un gust special. Aşa stau departe şi dăunătorii, bunicii fac mereu aşa

Așa cum spuneam, acum este cel mai bun moment pentru a planta varza pentru producția de toamnă, astfel încât aceasta să aibă suficient timp să se maturizeze înainte de scăderea temperaturilor din toamnă.

Tot acum poți cultiva castraveții și dovleceii. Poți căuta, de asemenea, soiuri de tufișuri pentru multe dintre aceste culturi, deși unii sunt de părere că soiurile de tufișuri nu au un gust la fel de bun.

Concluzie

Acum că ai aflat ce se plantează în grădină la final de iulie și ai și recomandări în plus, nu ai altceva de făcut decât să te apuci de treabă. Dar, mare atenție, nu uita de caniculă și nu sta în grădină mai mult decât este cazul, altfel există riscul deshidratării și chiar a insolației.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Maria Popovici, de nerecunoscut după divorț. A înflorit după despărțire
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
Buletin interzis în România. Actele de identitate ce nu pot fi folosite. Se face închisoare
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro