Ce se întâmplă la mitingul AUR. Câte persoane s-au strâns la Piața Universității

Ce se întâmplă la mitingul AUR. Câte persoane s-au strâns la Piața Universității
George Simion și protestul antiguvernamental

Ce se întâmplă la mitingul AUR? Pe 29 august vă relatam despre fluturașii găsiți de locuitorii Capitalei în cutiile poștale. Respectivele fluturașe anunțau mare miting AUR pentru astăzi în Piața Universității. De altfel, acest gen de afișe erau răspândite prin tot Bucureștiul. La ora la care scriem acest material, am aflat ce se întâmplă la mitingul AUR și câte persoane s-au strâns la Piața Universității.

Câteva mii de oameni s-au strâns la Piața Universității. Ce se întâmplă la mitingul AUR

Reporterii Impact.ro, care se află la fața locului, relatează faptul că în Piața Universității s-ar fi strâns în jur de trei mii de oameni. Aceștia au protestat față de deciziile guvernului, dar și legat de situația de criză.

Mulți dintre cei prezenți aici, participă nemulțumiți de prețurile actuale, de lipsa unor salarii mai mari, etc. George Simion anunța, legat de minting, că „Vom forma cea mai mare coloană care a plecat vreodată spre Piața Victoriei”.

De altfel, conform ultimelor informații, coloana de manifestanți ar fi plecat deja spre Palatul Victoria, pentru a protesta în fața Guvernului condus de coaliția PSD-PNL-UDMR.

George Simion și protestul antiguvernamental

Încă din primele zile de deputăție, George Simion a fost printre cei mai vocali protestatari împotriva regimului. Fie că a fost vorba de PNL, care era la guvernare în 2020, fie că este vorba de coaliție, liderul AUR a avut de protestat de fiecare dată. În ultima perioadă, majoritatea ieșirilor sale publice s-au îndreptat împotriva deciziilor luate de actuala guvernare. Măsurile fiscale care au împovărat populația, au fost combătute în Parlament, dar și în spațiul public și în online.

Consecința acestor proteste s-a concretizat astăzi, începând cu ora 14, în mitingul care se desfășoară și la această oră. Cele în jur de trei mii de persoane au plecat spre Palatul Victoria, unde vor continua protestul, până spre seară. De altfel asta era și promisiunea făcute de George Simion zilele trecute.

Zilele trecute, locuitorii Bucureștiului aflau de mitingul de azi, prin intermediul unor fluturași găsiți la cutia poștală, în care era scris:

„Vă invităm la protestul pentru cirza din energie, facturile mari ș idobânzi.

Duminică, 2 octombrie 2022, Piața Universității, ora 14:00, București, România”, acesta este ceea ce au găsit bucureştenii în cutiile poştale.

Conform unor informații primite la redacție, s-a emis și un comunicat, în care se spune că „Alianța pentru Unirea Românilor organizează joi, 29 septembrie 2022, ora 15.00, o conferință de presă dedicată Mitingului de protest anunțat pentru data de 02 octombrie 2022 în Piața Universității. Conferința de presă se va desfășura la Fântâna arteziană din Piața Universității și va fi susținută de președintele Alianței pentru Unirea Românilor, dl. George Simion.”