Ce se întâmplă la granița României de azi, 29 octombrie. Vești proaste pentru milioane de români

Bulgaria a decis înciderea școlilor ca efect al creșterii numărului de infecții

Ministerul Sănătății din Bulgaria a anunțat noi restricții anti-epidemice care vor intra în vigoare pe 29 octombrie. Restricțiile vor fi în vigoare timp de două săptămâni, până pe 12 noiembrie.

Bulgaria introduce noi restricții

În ultimele 24 de ore în Bulgaria au fost anunțate încă 25 de decese, iar cazurile active cresc cu 2251, cu 1085 de cazuri noi doar în Capitala Bulgariei, Sofia. Douăzeci și cinci de persoane din Bulgaria care au dat rezultate pozitive au murit ieri. Numărul de morți legat de boală a ajuns la 1161. Anunțul a venit ca urmare a raportului zilnic din 28 octombrie al sistemului național de informații. Pentru prima dată, numărul cazurilor nou confirmate în Bulgaria a depășit valoarea 1000 într-o singură zi. În Sofia, au existat 1085 de cazuri nou confirmate în ziua trecută.

Bulgaria închide liceele și cluburile de noapte

Ca urmare a acestor noi informații Ministerul Sănătății din Bulgaria a anunțat noi restricții anti-epidemice care vor intra în vigoare pe 29 octombrie și vor fi în vigoare timp de două săptămâni, până pe 12 noiembrie. Această mișcare se întâmplă în momentul în care noile infecții și decesul au crescut brusc în ultimele săptămâni. Cazurile active în Bulgaria au ajuns la 20 346 în actualizarea din 27 octombrie, în timp ce numărul total de cazuri de la începutul pandemiei a ajuns la 40 132.

Ce se întâmplă la granița României de azi, 29 octombrie. Vești proaste pentru milioane de români
Bulgaria impune noi restricții pe fondul pandemiei

Una dintre principalele schimbări, în Bulgaria, a fost suspendarea învățării la clasă în licee și universități. S-a stabilit trecerea la învățământ la distanță, precum și activități extracurriculare pentru elevi și studenți. Elevii din școlile elementare și gimnaziale ar continua să participe la cursuri și pot continua să participe la activități extracurriculare. Condiția fiind ca acestea să fie organizate astfel încât să împiedice amestecarea elevilor din diferite clase.

Ordinul ministerului a închis cluburile de noapte, discotecile, barurile cu pian și alte unități de divertisment interioare similare. De asemenea, a fost suspendată organizarea de excursii turistice sau vizite de grup în locuri turistice. O serie de alte activități în care sectoarele s-ar confrunta cu restricții sporite, dar nu au fost închise definitiv.

Primul-ministru îi reproșează președintelui o problemă de carantină

Primul ministru bulgar Boiko Borissov, aflat în carantină acasă de 10 zile, după ce s-a dovedit pozitiv pentru noul virus, l-a criticat pe președintele Roumen Radev cu privire la problema carantinei pentru persoanele de contact. Radev a fost eliberat din carantină la mai puțin de o zi după ce a fost identificat ca persoană de contact. La început, la fel a fost și Borissov, cu o zi înainte ca premierul să anunțe că a fost testat pozitiv și că intră în carantină.

”Ce se întâmplă acum în Bulgaria, este o boală gravă. Legile sunt aceleași pentru toată lumea, dar aparent, cu unele excepții – președintele Radev … oamenii nu pot fi împărțiți în funcție de funcția pe care o ocupă ”, a spus Borissov.

Bulgaria inchide mall-urile

Sediul central al crizei din Plovdiv a emis un ordin, în vigoare în perioada 29 octombrie – 12 noiembrie, interzicând persoanelor mai mici de 18 ani să viziteze centrele comerciale, cu excepția cazului în care sunt însoțiți de un adult. Aceeași comandă spune că barurile și cluburile din districtul Plovdiv trebuie să închidă cel târziu la ora 23:30.

Guvernatorul districtului Plovdiv, Dani Kanazireva, a spus că ambele decizii au fost dictate de practică și după analize. ”Când elevii nu mai frecventează școala sau activitățile extracurriculare, majoritatea se adună în mall-uri”, a spus ea. Noile reglementări anti-epidemice ale Bulgariei, după cum a raportat The Sofia Globe în noaptea de 27 octombrie, includ închiderea liceelor până pe 12 noiembrie. Elevii vor trece la învățământ la distanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI