22 oct. 2020 | 22:16

Câţi bani a câştigat CFR Cluj după victoria cu CSKA Sofia. A luat deja din Europa League cât bugetul FCSB pe tot anul

Sport
Câţi bani a câştigat CFR Cluj după victoria cu CSKA Sofia. A luat deja din Europa League cât bugetul FCSB pe tot anul
La CFR Cluj sunt motive de sărbătoare. Echipa a făcut deja o avere din Europa League

CFR Cluj este pentru al doilea an la rând singura echipă românească în grupele unei competiţii europene. Şi singura care are acces la sumele uriaşe pe care UEFA le pune la bătaie. În ciuda faptului că fondul a scăzut din cauza pandemiei de coronavirus, reţeta financiară rămâne una excelentă. Doar pentru victoria de la Sofia, CFR Cluj va încasa 570.000 de euro. UEFA recompensează cu 190.000 de euro fiecare punct obţinut în faza grupelor.

CFR Cluj a făcut 6.120.030 euro până acum din Europa League. Becali are 6 milioane de euro bugetul pe tot anul la FCSB

5.550.030 avea CFR Cluj deja asiguraţi la finalul partidelor din preliminariile Europa League. 2,92 milioane de euro primeşte fiecare echipă care intră în faza grupelor. Iar restul sumei vine din victoriile pe care campioana României le obţinuse ca premii pentru victoriile din tururile preliminare. A jucat inclusiv un meci în preliminariile Ligii Campionilor.

CFR Cluj s-a impus la Sofia, scor 2-0

Astfel că Gigi Becali a ajuns la un total de 6.120.030 încasaţi până în acest moment. Şi suma va mai putea creşte foarte mult dacă ardelenii vor continua să obţină rezultate bune. În plus, la finalul competiţiei se vor oferi şi sumele care revin celor 48 de echipe din market pool. Astfel că este foarte probabil că la final, după ce se trage linie, CFR Cluj să treacă de 15.000.000 de euro.

Pentru că sumele din market pool sunt destul de consistente. Iar CFR Cluj va încasa toţi banii care revin României, pentru că este singura din grupe. 560 de milioane de euro este suma totală care se acordă celor 48 de cluburi participante. Iar 30% din sumă se oferă prin market pool. Adică 168 de milioane de euro. Banii se acordă la final, în funcţie şi de faza competiţiei în care s-a oprit fiecare echipă. Dar până la market pool, CFR are deja încasaţi peste 6 milioane de euro. Adică deja mai mult decât bugetul FCSB pe întreg sezonul, aşa cum anunţa chiar Becali.

„Am fondul de salarii 150.000 de euro. Din vară va fi fondul de salarii 200.000 de euro, de la anul. Mai am de luat 1.100.000 de la City, mai am de luat de la Betano, 800.000 de euro, pe toți o dată, două milioane. Plus trei milioane din televizare, 5.000.000 de euro, plus încă unul din publicitate, 6.000.000 de euro. Gata, mi-am făcut bugetul. Stau liniștit”, erau calculele lui Gigi Becali la finalul lunii iunie.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Piața imobiliară. Cifrele care arată evoluția prețurilor la apartamente
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro