Ce se întâmplă în organismul tău când mănânci o banană. Explicaţia specialiştilor

de: Sabina Anastasia
25 03. 2023

Banana se numără printre cele mai consumate fructe. Este delicioasă, convenabilă ca preț în comparație cu altele și accesibilă pe piață. Este sănătos să mănânci un astfel de produs zilnic, însă? Iată ce se întâmplă în organismul tău când mănânci o banană! Ce spun specialiștii despre acest obicei.

Cât de des este recomandat să mănânci banane, de fapt

Când vine vorba despre un program alimentar sănătos, este important să consumăm o gamă largă de alimente. Cu alte cuvinte, dacă vrei să adopți un stil de viață benefic pentru organismul tău, este esențial să consumi și fructe. Banana este unul dintre produsele cel mai des căutate de iubitorii de fructe.

De-a lungul timpului, au existat tot felul de controverse referitoare la cât de sănătos este consumul de o banană pe zi. Specialiștii au venit cu noi explicații privind acest obicei. Nu doar că este recomandat să mănânci în fiecare zi câte o banană – beneficiile sale pot întări în mod semnificativ organismul uman.

Știi ce se întâmplă în corp, dacă mănânci o banană pe zi? Doi dieteticieni celebri, Supriya Lal și Allison Thibault, au explicat pe înțelesul tuturor ce schimbări au loc în organism într-un astfel de caz. Dincolo de faptul că bananele oferă energie, ajută și la digestie și întăresc imunitatea.

Ce se întâmplă în organismul tău când mănânci o banană

Supriya Lal a explicat că persoanele care mănâncă o banană pe zi resimt mai puțină oboseală. Totul, datorită faptului că acest fruct este o sursă bogată de minerale, fibre și vitamine, în mod special de potasiu.

„A avea suficient potasiu în dieta ta este crucial pentru funcția musculară. În special, dacă cineva este foarte activ, să aibă suficient potasiu este imperativ pentru recuperarea musculară și prevenirea crampelor”, a explicat dieteticianul Supriya Lal.

Pentru că banana ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, poate să contribuie și la un somn mai odihnitor, spun specialiștii citați. Fructul conține magneziu, care ajută la relaxarea mușchilor, precum și triptofan.

„Mulți oameni, în special femeile, suferă de crampe musculare sau picioare obosite în timpul nopții, ceea ce poate influența negativ somnul. O deficiență de magneziu ar putea fi cauza acestui lucru. O banană cu câteva ore înainte de culcare poate ajuta foarte mult”, a explicat Allison Thibault.

Cum se schimbă digestia, dacă mănânci mai multe banane

Potasiul și magneziul nu sunt singurele substanțe benefice pe care le conține banana. Acest fruct este și o sursă bogată de fibre, ceea ce se traduce prin stimularea procesului digestiv. Pe lângă fibre, banana are și prebiotice, benefice pentru intestin. Acesta susțin microbiomul intestinal.

A mânca o banană pe zi înseamnă și a-ți susține sistemul imunitar, au precizat Supriya Lal și Allison Thibault. Vorbim, în primul rând, despre o stare intestinală bună, ceea ce înseamnă și o imunitate mai bună. Vitamina C, cuprul, vitamina B, antioxidanții și nu numai susțin, de asemenea, sistemul imunitar. Astfel, te protejezi mai bine de răceli și alte afecțiuni.