Stațiunile din Maldive sunt cu adevărat spectaculoase și o destinație turistică pe care trebuie să o vizitați dacă aveți ocazia. Se spune că aici veți găsi de toate, de la ape turcoaz extrem de curate, la propriul lor sistem de timp.
Multe stațiuni din Maldive își mută ceasul cu cel puțin o oră înainte de fusul orar oficial al țării. De fapt, denumirea de „timp al insulei” nu este ceva spus la modul figurativ.
„Această ajustare deliberată a timpului este mai mult decât o simplă ciudățenie; este o îmbunătățire atentă a experienței oaspeților, care răspunde nevoilor diverse ale turiștilor noștri internaționali”, a declarat Mohit Dembla, directorul general al JW Marriott Maldives Resort & Spa pentru CNN Travel.
Aici, turiștii sunt invitați să se relaxeze și să uite de minutele care trec. În timp ce această schimbare de o singură oră ar putea să nu pară mare lucru pentru cei care trăiesc în locuri în care zilele sunt lungi, face o mare diferență atunci când ești în vacanță și există doar câteva ore de lumină.
„Deoarece majoritatea stațiunilor din Maldive sunt situate pe propriile insule private și adesea la kilometri distanță de continentul Malé, ele funcționează frecvent conform propriilor reguli, și anume „ora insulei”, astfel încât turiștii să poată profita de o oră suplimentară de lumină zilnică pentru a se răsfăța pe deplin în stațiune”, explică Zhilah Vego, director de vânzări și marketing la St. Regis Maldives Vommuli Resort.
Nu toate stațiunile din Maldive respectă ora insulei, printre care se numără și Kurumba, prima stațiunea a țării, care a fost deschisă în anul 1972.
„Aici, la Kurumba Maldives, nu folosim ora insulei și nu o folosim niciodată, pur și simplu pentru că, fiind prima stațiune din Maldive, conceptul de timp insular nu a existat”, spune Ali Farooq, managerul stațiunii Kurumba