Fără doar și poate, mâncatul de semințe de floarea soarelui este un sport național în România. Bomboanele agricole, așa cum au fost denumite ele în spirit de glumă, au însă numeroase beneficii miraculoase. În continuare vom afla ce se întâmplă în corpul tău după ce mănânci semințe.
Semințele de floarea soarelui, ca și șemințele de dovleac, au numeroase beneficii pentru corpul uman. Evident, doar dacă sunt și ele consumate cu moderație, ca orice alt aliment de pe piață. În fond, excesul face rău, nu alimentul în sine.
Semințele de floarea soarelui sunt o gustare indicată, dar consumată moderat. Acestea au un aport caloric destul de ridicat, ca cele de dovleac. În schimb, conțin foarte multi nutrienți și uleiuri benefice pielii.
La persoanele de vârsta a doua sau vârstnice, semințele ajută la reducerea inflamației, dar și a riscului de boli cardiace. Conform unui studiu, cu cât persoanele în vârstă consumă mai multe nuci și semințe, cu atât le scade inflamația.
Specialiștii indică un consum de semințe de floarea soarelui în cantitate modestă, sub 100 de grame, de 5 ori pe săptămână. Cei care le consumă în acest fel au înregistrat niveluri reduse ale proteinei C-reactive. Este substanța implicată în inflamații.
Cercetătorii au publicat rezultatele unui studiu în care femeile aflate la menopauză, cu diabet de tip 2, au consumat 30 de grame de semințe sau migdale, pe zi. După perioada de testare, au avut o scădere a colesterolului total si a colesterolului LDL.
O dietă regulată și moderată cu semințe și nuci mai poate reduce nivelul trigliceridelor din sange, conform doc.ro. În plus, semințele mai conțin și proteine, grasimi mononesaturate si vitamina E. Acestea sunt bogate și în grăsimi polinesaturate care ajută la o funcționare corespunzătoare a inimii.