Ce se întâmplă în corpul tău din cauza emoțiilor negative. Te pui singur în pericol!

de: Alex Cazacu
20 10. 2020

Emoțiile pozitive pot fi benefice pentru creșterea imunității. Inima este primul organ format în organism și rămâne pentru toată viața cel mai puternic dintre toate. Aceasta generează o energie electromagnetică de 60-1000 de ori mai puternică decât a creierului. Studiile făcute de cercetători arată că noi avem două creiere, iar cerebelul din cap ascultă de creierul din inima unei persoane.

Ce se întâmplă în corpul tău din cauza emoțiilor negative

Renumitul psiholog Laura Maria Cojocaru este de părere că, de fiecare dată când simțim o emoție, inima transmite constant un puternic semnal electromagnetic către organism, iar fiecare bătaie a ei influențează starea de sănătate fizică și emoțională a corpului. Inima are propria sa inteligență specifică, ea putând gândi, simți și aminti.

“Semnalele electromagnetice emise de inima pot fi detectate de undele cerebrale ale altor persoane. Fenomenul este mult mai puternic atunci când cele două persoane se ating sau se află una în apropierea celeilalte, dar pot fi percepute inclusiv de la distanță.
Inima este cel mai cald organ al corpului, aspect ce-l face vulnerabil în față emoțiilor prea intense (“fierbinți”), atât plăcute, cât și neplăcute.
Astfel, de cele mai multe ori, ajungem să construim “ziduri” în jurul inimii ca mecanism de protecție pe termen scurt împotriva unei situații neplăcute sau unul, pe termen lung, de apărare împotriva unei suferințe mai degrabă imaginare (un soi de prevenție), spune psihologul Laura Maria Cojocaru, potrivit Doctorulzilei.ro.

Inima, ”centrul ființei noastre”

De asemenea, specialistul spune că inima are influență asupra glandei timus și a sistemului imunitar al corpului.

Așadar, orice emoție la care suntem atenți mai mult timp decât este nevoie, creează un exces energetic, care ne angrenează într-un cerc vicios: suntem triști, însingurați, egoiști, geloși, îndurerați, lipsiți de chef de viață, nu dăruim și nu acceptăm iubire, ajungem să gândim negativ și acest tip de gândire ne aruncă din nou în aceste emoții.

Emoțiile negative sunt un pericol pentru organism

Creșterea imunității cu ajutorul emoțiilor pozitive

Laura Maria Cojocaru susține că există trei metode prin care ne putem ține inima departe de greutățile vieții:

  • Sentimente, emoții de cultivat:  sinceritatea, curajul, altruismul, capacitatea de a exprima iubire, dărnicie, veselie, recunoștință, în general o stare emoțională echilibrată, întăresc inima și ajută sistemul imunitar;
  • Convingeri de întărit: ”Mă accept, mă iert și mă iubesc așa cum sunt.”, “Locul meu în univers este exact cel care mi-a fost dat și sunt important/ă aici.”, “Iubirea este din abundență prezență în viață mea și topește teama de singurătate și respingere.” “Accept, iert și iubesc oamenii, ființele, natura, universul așa cum sunt.”, “Îmi accept și îmi folosesc capacitatea de iubire ca pe cea mai importantă forță de vindecare”;
  • Comportamente recomandate: depășirea ego-ului, descoperirea de sine, eliberarea de judecată, iertarea, lucrul fizic cu brațele (brațele fiind prelungirea inimii, simbolizează îmbrățișarea persoanelor, a situațiilor), exerciții de respirație.