14 feb. 2022 | 13:24

Ce se întâmplă în corpul tău dacă te apuci de croșetat și tricotat, de fapt VIDEO

Diverse
Ce se întâmplă în corpul tău dacă te apuci de croșetat și tricotat, de fapt VIDEO
Ce se intampla in corpul tau daca te apuci de crosetat si tricotat, de fapt

Atunci când vrei să te relaxezi și îți dorești să participi la o activitate domolă, de care să te poți bucura în intimitatea căminului tău, unele persoane preferă să citească o carte, să ude florile, să privească un film sau să se distreze cu un puzzle. De ce este benefic pentru organism să tricotezi și să croșetezi. Studiile o arată.

De ce este sănătos să croșetezi și să tricotezi

Deși poate părea o glumă, studiile arată că oamenii care tricotează și croșetează trăiesc mai mult și au o stare de spirit mult mai bună.

Conform cercetărilor publicate în „Journal of Positive Psychology‟, atunci când vrei să combați stresul și să fii în armonie cu cei din jurul tău, cele mai bune activităţi sunt gătitul, cântatul, pictura, desenul, designul digital, scrisul creativ, tricotatul şi croşetatul.

Aceste meșteșuguri te ajută să te relaxezi și să fii liniștit pe tot parcursul zilei. Studiile au arătat că persoanele care își petrec timpul liber croșetând și tricotând au o stare de spirit mult mai bună și sunt mult mai calmi. Un astfel de hobby te ajută să te destinzi.

„Comportamentul creativ duce la creşterea bunăstării în ziua următoare, iar această bunăstare crescută facilitează şi mai mult creativitatea”, declară dr. Tamlin Connor, autorul principal al studiului, potrivit „YourTango‟.

Cum să ai parte de un somn odihnitor

Pentru a fi binedispuși și relaxați, specialiștii le recomandă oamenilor să se odihnească cât mai mult pe timp de noapte. Aceștia recomandă câteva trucuri pentru ca oamenii să poată dormi 8 ore fără probleme.

Unul dintre trucurile geniale care te ajută să dormi este să te duci la culcare la aceeași oră, în fiecare seară, pentru a-ți regla metabolismul. Astfel, te vei odihni.

Nu degeaba se spune să nu bei cafea sau alte băuturi ce conțin cofeină, înainte de culcare. Aceste substanțe îți dau un surplus de energie și te împiedică să adormi. De asemenea, este recomandat să nu fumezi și să nu bei vin înainte de a merge la somn.

De asemenea, încearcă să fii cât mai liniștit înainte de culcare. Cu cât faci mai multă mișcare înainte de culcare, cu atât vei avea mai multă energie și nu vei reuși să adormi mai repede. Adrenalina îți va provoca o stare de agitație care nu te ajuta să pui geană pe geană.

O altă metodă este să eviți să dormi cu telefonul mobil lângă tine. Pe termen lung, lumina albastră a acestor dispozitive îți poate afecta vederea.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Reguli stricte pentru acești șoferi. Această modificare la mașină, greu de făcut
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Vestea serii despre Maria Ciobanu. Ionuț Dolănescu a făcut anunțul trist
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro