Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi 60 de minute, pe jos. Toți românii trebuie să o facă
Sunteți permanent obosiți, deși ați dormit tradiționalele opt ore și vă alimentați sănătos, în propria opinie? Sigur nu ați luat în calcul și mișcarea, benefică pentru a funcționa în parametri normali.
Mersul pe jos, sănătate curată: beneficiile sunt incredibile. Corpul tău va jubila dacă te plimbi 60 de minute
60 de minute de mers pe jos zilnic îți pot schimba radical starea fizică și tonusul, iar în sezonul cald îți asigură necesarul zilnic de vitamina D.
Slăbești – deși nu imediat și dramatic, mersul pe jos își face simțită intervenția. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că plimbările regulate reduc eficiența a 32 de gene responsabile cu apariția obezității, care afectează din ce în ce mai mulți oameni și duce la apariția multor boli.
Ești mai fericit – mișcarea îți redă buna dispoziție și poate fi un remediu pentru depresie și anxietate.
Nu mai mănânci emoțional și compulsiv și dispare și pofta de dulce – studiile efectuate la Universitatea din Exeter, Anglia, au scos la iveală faptul că mersul pe jos zi de zi poate anula pofta de alimente dulci și impulsul de a mânca mai mult decât îți e necesar, pe fond de stres.
Menține inima sănătoasă – mișcarea moderată și regulată ajută sistemul cardiovascular să funcționeze normal și reduce riscul apariției bolilor asociate cu 30%.
Lipsa de fier, cauza oboselii cronice
Carența de fier este ceea ce se numește anemie. Organismul nu mai are suficientă materie primă pentru a-și forma hemoglobina, o substanță care ne asigură aportul de oxigen către țesuturi. Însă, nu doar oboseala permanentă este un indicator pentru lipsa de fier. Vă puteți da seama dacă vă studiați culoarea pielii. Dacă aveți anemie, a-ți putea fi palizi, iar la asta se pot adăuga și dureri musculare nejustificate. Cum se poate remedia?
Cu ajutorul suplimentelor sau a alimentației. Nu este, însă, cazul să vă tratați după ureche. Primul pas ar trebui bifat astfel: vizita la medic pentru analize. Revenind la alimente, ca o curiozitate, fierul nu se regăsește doar în ficatul de pui. Soluție este și pentru vegetarieni, doar că ei trebuie să se chinuie mai mult, pentru că fierul din vegetale este mai greu de asimilat. Sursele cele mai importante de fier sunt carnea roșie, organele, peștele, fructele de mare, dar și cerealele sau semințele.