Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci numai ciorbe. Efectele sunt senzaționale

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci numai ciorbe. Efectele sunt senzaționale
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci numai ciorbe

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă persoanelor care vor să slăbească să apeleze la ”dieta săracului” înainte de a recurge la operații de micșorare a stomacului sau la diete hiperproteice precum Dukan. Este vorba despre o perioada în care se consumă numai ciorbe, de câteva ori în zi. Specialistul își pune încrederea în ele acestea conținând apă, carne și legume, deci și necesarul pentru o bună funcționare a organismului. În plus, se pot mânca cu ajutorul unei linguri, ceea ce induce creierului senzația de sațietate în final.

Dieta lichidă: ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci numai ciorbe

Printre multele diete existente și-a făcut loc și aceea care se numește ”dieta lichidă”, adică un stil de a mânca doar alimente care nu sunt solide. Ea poate fi de două feluri, lichidă clară și lichidă completă. Prima include doar lichide limpezi, cum ar fi apa, ceaiul sau zeama în care au fiert legumele. A doua include și alte alimente care au fost pasate pentru a ajunge într-o formă lichidă.

De regulă, medicii recomandă dieta lichidă ca strategie pe termen scurt atunci când o persoană are o problemă medicală ce face periculos consumul de alimente solide. Câteva dintre situații sunt:

  • în timpul recuperării după pancreatică;
  • după o intervenție chirurgicală de slăbire;
  • după o operație gastro-intestinală sau pentru a ușura simptomele unei boli digestive;
  • după ruperea oaselor în gură sau în maxilar;
  • în urma pierderii mai multor dinți.

Unii oameni pot recurge la această dietă pentru a încerca să slăbească, fiindcă face dificilă consumarea unui număr mare de calorii. Totuși, e bine de reținut că dietele restrictive pentru scăderea în greutate nu sunt sigure pentru sănătate. Mai mult, persoana care adoptă un astfel de model va pierde în primă fază puțin din țesutul adipos, apoi mult din masa musculară, în definitiv recâștigând greutatea de îndată ce va reveni la o alimentație normală.

„Poți să slăbești 30 de km în 6 luni cu dieta săracului” 

„Sunt medici nutriționiști care au demonstrat că se poate rezista până la 100 de zile doar cu apă. Eu aș spune că facem dieta omului sărac, care mănâncă ciorbă de două ori pe zi. Vei slăbi sigur. În 6 luni vei reuși să slăbești 30 de kilograme. Înainte să vă duceți să faceți facila operație de intestine, faceți această experiență.

În psihologie, se spune că schimbarea, ca să fie schimbare, trebuie să dureze măcar 100 de zile. Încercați dimineața cu o cafea cu lapte, apoi două ciorbe și eu vă garantez că veți slăbi”, a explicat specialistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii ”Marius Tucă Show”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI