Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci micul dejun înainte de 8:30. Veștile sunt geniale

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci micul dejun înainte de 8:30. Veștile sunt geniale
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci micul dejun înainte de 8:30

Consumul micului dejun înainte de 8:30 vă poate păstra insulina la un nivel optim, reducând riscul de a dezvolta diabet de tip 2, a arătat un studiu. La persoanele cu diabet de tip 2, insulina care permite pătrunderea glucozei și celulele cu combustibil nu funcționează corect. Diabeticii sunt expuși riscului de complicații grave pentru sănătate. Acestea pot include leziuni ale ochilor, inimii și picioarelor.

Micul dejun, servit înainte de 8:30, ”mână cerească” pentru organism

Experți din SUA au analizat datele medicale a mai bine de 10.500 de adulți, pentru a vedea cum timpul și durata consumul de mic dejun zilnic afectează factorii de risc pentru diabetici. Lucrarea a fost inspirată de studii anterioare, care au sugerat că „consumul limitat de timp” – consumul doar într-un interval de timp mai scurt în timpul zilei – îmbunătățește sănătatea metabolică.

„Am descoperit că persoanele care au început să mănânce mai devreme în ziua respectivă aveau niveluri mai mici de zahăr în sânge și mai puțină rezistență la insulină”, a declarat autorul și endocrinologul Marriam Ali, de la Universitatea Northwestern din Chicago, Illinois.

Aceasta, a adăugat ea, a fost „indiferent dacă acestea și-au limitat consumul de alimente la mai puțin de 10 ore pe zi sau consumul lor de alimente a fost repartizat pe mai mult de 13 ore pe zi”.

„Cu o creștere a tulburărilor metabolice, cum ar fi diabetul, am vrut să ne extindem înțelegerea strategiilor nutriționale pentru a ajuta la soluționarea acestei probleme în creștere”, a completat specialistul, potrivitpublicației dailymail.co.uk. 

Cum s-a desfășurat studiul

Experții au împărțit subiecții în șase grupuri, pe baza duratei totale a consumului de alimente – mai puțin de 10 ore pe zi, 10-13 ore și mai mult de 13 ore – și dacă au mâncat pentru prima dată în fiecare zi înainte sau după 8:30.

Cercetătorii au comparat apoi fiecare grup pentru a investiga modul în care durata și momentul consumului zilnic ar putea afecta nivelul glicemiei și nivelurile estimate ale rezistenței la inulină.