Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci măsline în fiecare zi. Explicația specialiștilor

de: Ștefan R. Apostol
26 10. 2022

Măslinele, un fruct mediteranean savuros, sunt adesea uscate și consumate întregi ca o gustare sărată și picantă. Mulți oameni savurează aceste măsline pe pizza și salate sau prelucrate în ulei sau tapenade. Dar te-ai întrebat ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci măsline în fiecare zi? Explicația specialiștilor este cât se poate de clară. Citește mai departe și află despre ce este vorba.

Măslinele, un aliment plin de sănătate

Sunt cunoscute pentru că sunt bogate în grăsimi benefice și sunt incluse în populara dietă mediteraneană. Așa că vă puteți întreba dacă măslinele vă pot ajuta să slăbiți. Sau vă puteți întreba ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci măsline în fiecare zi?

Specialiștii spun că măslinele sunt atât de sănătoase, încât includerea lor în dietă este unul dintre acele stimulente de sănătate pe care nimeni nu ar trebui să le rateze. Cu toate soiurile din care puteți alege, aproximativ 500 de soiuri, există o măslină care să se potrivească aproape tuturor gusturilor.

De fapt, specialiștii vă recomandă să vă înfruptați din aceste prețioase puteri cu sau fără sâmburi. Iată și explicația specialiștilor:

1. Sunt un antidot antiinflamator pentru bolile moderne

Orice puteți face pentru a domoli inflamația este un pas în direcția bună. Măslinele vă pot ajuta. Includerea lor în dietă va oferi organismului mai mult acces la polifenoli.

În special la oleuropeină, un compus chimic cunoscut pentru proprietățile antioxidante, antiaterogene, antiinflamatorii, antifungice și antimicrobiene puternice.

Acești polifenoli delicioși ajută la reducerea stresului oxidativ în creier . De asemenea, pot contribui la stimularea memoriei. Cu alte cuvinte, măslinele sunt o modalitate excelentă de a vă hrăni creierul.

2. Dieta cu măsline îți susține sănătatea cardiovasculară

Ascunsă în interiorul fiecărei măsline se află grăsime mononesaturată. Aceasta, spun specialiștii, ajută la creșterea colesterolului bun și reduce riscul de întărire a arterelor.

Grăsimea mononesaturată din măsline conține, de asemenea, acid oleic, care este legat de scăderea tensiunii arteriale și de o mai bună sănătate cardiovasculară în general.

3. Sunt excelente pentru ochii și pielea ta

Măslinele sunt bogate în vitamina A, un antioxidant care este esențial pentru protejarea corneei și menținerea sănătății ochilor.

Aceasta poate ajuta la respingerea problemelor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară, cataracta și glaucomul și, când vine vorba de piele, poate ajuta la reducerea ridurilor.

Măslinele includ, de asemenea, vitamina E, precum și compușii antioxidanți luteină și zeaxantină, toate acestea oferind un sprijin suplimentar pentru sănătatea ochilor și a pielii.

4. Dacă mănânci măsline te pot menține în formă

Căutați să ajungeți la o greutate sănătoasă? Măslinele vă pot ajuta și aici, datorită acelor grăsimi mononesaturate, care sunt legate de pierderea grăsimii de pe burtă și de o mai bună sensibilitate la insulină.

Pentru a ajuta la reducerea poftei de mâncare într-un mod sănătos, înainte de a vă așeza la prânz sau cină, încercați să luați o gustare cu o porție mică de măsline.

Acizii grași mononesaturați, plus puțină fibră, din măsline vor ajuta la digestie și vor stimula hormonii de sațietate, astfel încât vă veți simți mai repede sătulă.

5. Dieta cu măsline îți va da mai multă energie

Dacă mănânci măsline, cu siguranță vei avea, conform mai multor studii care au măsurat creșteri semnificative ale nivelului de glutation din sânge după ce ai mâncat măsline.

Glutationul este esențial pentru producția de energie, așa că obținerea unei cantități suficiente poate face diferența între o viață vibrantă și activă și una care este orice altceva.

În plus, măslinele, în special cele negre, furnizează o doză bună de fier, care este important pentru producția de energie și pentru funcționarea sistemului imunitar, așa că, pentru a menține nivelurile ridicate, consumați-le.

Concluzie

Măslinele sunt o gustare delicioasă care se mândrește cu grăsimi sănătoase și antioxidanți polifenoli. Densitatea lor calorică scăzută înseamnă că pot contribui la pierderea în greutate.

Vă va ajuta să vă simțiți sătul. Cu toate acestea, ar trebui să controlați mărimea porțiilor, deoarece caloriile măslinelor se pot aduna rapid.

Acest fruct mediteranean popular este un înlocuitor excelent pentru orice alimente procesate sau gustări cu conținut caloric ridicat din dietă, mai spun specialiștii.