Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale, pe zi. Ce boli fatale țin la distanță

de: Ioana Bucur
17 09. 2020

Poți ține boli fatale la distanță, mâncând câte trei curmale pe zi. Dulci, gustoase, aceste fructe au beneficii nebănuite pentru sănătatea organismului uman. Primele rezultate apar după doar o săptămână. Mai jos, vorbim despre cele mai importante.

Ce se schimbări apar în corpul tău, după ce mănânci 3 curmale pe zi, timp de o săptămână

Poate cel mai important beneficiu adus de consumul regulat de curmale este capacitatea acestora de a reduce apariția cancerului de colon. Pe lângă „ajutorul” pe care îl dau tranzitului intestinal, curmalele asigură și sănătatea pereților acestui organ.

Un studiu efectuat de Department of Food and Nutritional Sciences a demonstrat că persoanele care mâncau curmale în mod regulat aveau, în flora microbiană de la nivelul colonului mai multe bacterii „bune”, ce împiedică formarea celulelor canceroase la acel nivel, decât cei care nu aveau fructele incluse în meniul zilnic.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 curmale, pe zi

Curmalele sunt o sursă sănătoasă de energie

În al doilea rând, consumul zilnic de curmale îmbunătățește nivelul de energie al organismului. Curmalele conțin zaharuri naturale, glucoză, fructoză și sucroză. Aceste substanțe oferă un plus de energie, atunci când corpul are nevoie. Spre deosebire de băuturile sau batoanele energizante, aceste fructe sunt bogate în fibre, potasiu, magneziu, vitamine și antioxidanți.

Doar 200 de grame de curmale conțin 12 grame de fibre, adică 28% din doza recomandată zilnic de medici și nutriționiști. O dietă bogată în fibre va avea efecte ozitive asupra funcționării și sănătății tractului și tranzitului intestinal. Un alt studiu, publicat în British Journal of Nutrition, a arătat cum, după 21 de zile în care au consumat câte șapte curmale pe zi, subiecții a observat schimbări majore la acest capitol. Consumul regulat de curmale este recomandat și persoanelor care au probleme cu hemoroizii. În tratamentul și prevenirea reapariției acestora, medicii recomandă o dietă bogată în fibre.

Ce boli fatale țin la distanță

Ce legătură există între curmale și inteligență

Curmalele conțin vitamina B6, despre care s-a demonstrate că îmbunătățește activitatea creierului, prin producerea de serotonină și norepinefrină. Acești compuși joacă un rol important în reglarea stărilor emoționale și controlarea stresului. Un creier relaxat poate reține cu mai mare ușurință informații noi.

Lucruri mai puțin cunoscute despre curmale

Curmalele sunt originare din Egipt și Peninsula Arabică și sunt fructele unui palmier! Un exemplar matur de Phoenix dactylifera poate produce, pe sezon, până la 180 kg de curmale. Ele cresc în ciorchini de câte 600-1.700 de fructi.

Palmierul ce le produce, cunoscut sub denumirea popular de finicul, trăiește până la 100 de ani, atingând o înălțime de aproape 30 de metri.