Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 1 castravete murat, pe zi. Ce boală cotidiană vindecă
Un truc pe care nu-l știai te poate scăpa de o boală cotidiană. Trebuie doar să mănânci un castravete murat în fiecare zi. Cum te poate ajuta asta și ce se petrece în timpul ăsta în corpul tău? De ce este benefic?
Consumul zilnic de castraveți murați te poate scăpa de o boală cotodiană
Un truc aparte te poate scăpa de tratament și griji în privința unei boli cotidiene. Castraveții murați nu doar că sunt unele din cele mai preferate legume ale oamenilor, dar au și proprietăți minunate. Consumul frecvent de castraveți murați ajută la menținerea stării de sănătate mintală. Murăturile sunt alimente fermentate, astfel că au în compoziție probiotice, bacterii bune care ajută la menținerea tranzitului intestinal. Specialiștii psihologi de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, susțin că acestea ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate, dar și reduc nivelul de stres și pot întări sistemul imunitar. Concluzia se bazează pe un chestionar a 710 oameni care au consumat produsul preț de 30 de zile consecutive. Acestea nu s-au oprit doar la castraveții murați, ci și la alte preparate și băuturi fermentate precum: varza murată și alte legume, vin, bere, cidru, iaurt, kefir, brânzeturi etc.
„În cazul subiecţilor care, la începutul experimentului, prezentau o stare anxioasă, s-a observat o reducere a anxietăţii la finalul cercetării, ca urmare a consumului de murături şi alte alimente fermentate. Totodată, participanţii au devenit mai optimişti şi mai puţin nervoşi. Deşi oamenii de ştiinţă nu au o explicaţie clară asupra acestui fenomen, e posibil ca microbiomul – populaţia de microorganisme şi bacterii care trăiesc în mod natural în intestine – să fie implicat în această ecuaţie.
Studii efectuate anterior pe animale de laborator au relevat că sistemul digestiv sănătos, în special bacteriile bune care populează intestinele, poate avea un impact semnificativ asupra stării de bine”, arată csid.ro
Ce susțin specialiștii?
„Cercetările pe şoareci ne-au arătat că probioticele din alimente contribuie la menţinerea stării psihice: animalele au prezentat o tendinţă de ameliorare a depresiei şi anxietătii. E ca şi cum le-am fi administrat antidepresive. Mi se pare fascinant modul în care microorganismele din intestine influeţează atât de mult mintea”
Matthew Hilimire, psiholog şi coautor al studiului.
Cu toate că se poate spune că demonstrația înfăptuiește și o concluzie puternică, mai sunt necesare studii suplimentare, de mare amploare, care să arate cu certitudine că probioticele au același efect precum antidepresivele. Studiul a fost publicat în revista științifică Psychiatry Research.