Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic o cană de apă caldă. Beneficiile sunt nemaivăzute

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic o cană de apă caldă. Beneficiile sunt nemaivăzute
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei zilnic o cană cu apă caldă. E sănătate curată

Apă cu busuioc pe stomacul gol, o lingură de miere pe nemâncate ori chiar o combinație între acestea – există o multitudine de recomandări pentru a-ți începe ziua în forță. Dar ce ai spune de o simplă cană cu apă caldă? Beneficiile acestei acțiuni sunt mai puțin cunoscute, dar, în timp, face mai mult bine decât ai putea crede.

Un simplu gest, o sumedenie de beneficii. Bea o cană cu apă caldă zilnic

Unele persoane aleg să-și înceapă ziua cu o cafea, altele cu ceai, unele trec direct la prima masă, iar altele nu consumă nimic. Dar cine s-a gândit la un simplu pahar cu apă caldă? E una dintre cele mai bune decizii cu care vă puteți începe ziua. În acest fel vi se va îmbunătăți digestia, vi se va accelera metabolismul, iar corpul va fi susținut pentru a elimina toxinele.

De asemenea, ajută la la slăbit accelerând metabolismul și arderea grăsimilor, în special dacă va fi combinată cu o dietă potrivită și un program de exerciții. De efectele benefice ale acestui truc se vor bucura și rinichii și organele excretoare. Mai mult, apa te scapă și de durerile stomacale cauzate de un metabolism lent sau digestie defectuoasă.

Importanța apei

„Nu putem să trăim fără apă. Putem să trăim câteva zile fără mâncare, în schimb, fără apă, nu. Câteva ore fără apă duc la schimbări dramatice în mediul intern al organismului. Unde pui că suntem făcut 60% din apă? Este foarte important să păstrăm acest echilibru al apei în organism. O deshidratare, fie și ușoară, poate duce la dezechilibrări profunde, inclusiv în activitatea cerebrală. O scădere cu 1% din greutatea corporală poate să ducă la scăderea abilităților cognitive, la slăbirea memoriei de lucru, poate crește starea de anxietate și poate aduce o serie de dureri de cap. Starea aceea de oboseală, durerea de cap, o punem pe seama energiei și avem tendința să mergem către dulciuri.

De fapt, dedesubt este o ușoară deshidratare. Apa mai face o grămadă de lucruri în organism. Contribuie, practic, în toate sistemele. la bunul mers la lucrurilor. De exemplu, contracția musculară este mai eficientă dacă organismul este hidratat. Cu alte cuvinte, atunci când vrem să facem sport și să avem o toleranță bună la efort, este bine ca înainte de efort să fim hidratați și să luăm și o gură de apă în timpul efortului”, a declarat Mădălina Indrie, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, într-un interviu pentru emisiunea ”Ziua Bună”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI