Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de lapte în fiecare seară. Ce schimbare importantă se produce

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de lapte în fiecare seară. Ce schimbare importantă se produce
Beneficiile laptelui baut inainte de culcare

Cercetătorii au descoperit ce se întâmplă în corpul tău dacă bei un pahar de lapte în fiecare seară. Laptele reprezintă o sursă excelentă de nutrienți și are și mai multe beneficii dacă este consumat înainte de culcare. Laptele ajută să adormim mai repede, ajută la un somn fără treziri și, culmea, ajută la slăbit.

Un pahar de lapte băut înainte de culcare aduce beneficii umitoare. Te ajută chiar și să slăbești

Cercetătorii au anunțat beneficiile conumului de lapte seara, înainte de culacare. Să bei un pahar de lapte înainte de a te băga la somn este un mod foarte ușor pentru a ne face viața un pic mai sănătoasă.

Potrivit, ultimelor studii efectuate de cercetători, un pahar de lapte băut înainte de culcare va aduce consumatorului un somn liniștit, fără treziri nocturne. De asemenea, un pahar de lapte băut înainte de culcare va ajuta la pierderea în greutate, mai arată cercetătorii.

Un pahar de lapte baut inainte de culcare garanteaza un somn linistit
Un pahar de lapte baut inainte de culcare garanteaza un somn linistit

Laptele garantează un somn liniștit și neîntrerupt

Mai multe studii efectuate pe oameni, dar și pe animale au arătat că un consum regulat de lapte poate duce la un somn mai bun. Laptele conține triptofan și melatonină, care vă pot ajuta să adormiți mai ușor și mai repede.

De asemenea, triptofanul joacă un rol important în producerea serotoninei, care, la rândul ei, vă îmbuntățește starea de spirit, ajută la relaxare și, de asemenea, acționează asupra organismului ca un precursor al melatoninei.

Laptele poate reduce depresia și anxietatea

În plus, melatonina vă ajută să vă reglați ritmul circadian și vă pregătește pentru somn liniștit. Cercetările au arătat că administrarea de suplimente de melatonină și triptofan are rolul de a reduce anxietatea și depresia care s-ar putea agrava în timpul somnului.

Laptele este o sursă de proteine, iar dacă luați cina prea devreme înainte de a merge la culcare, este posibil să aveți probleme cu somnul pe tot parcursul nopții. Dacă doriți să evitați să vă treziți în mijlocul nopții, deoarece stomacul face urât de foame, încercați să beți lapte înainte de culcare.

Cum ajută laptele băut seara în dietele de slăbit

Laptele, de asemenea, ajută în curele de slăbit. Dacă faceți din consumul de lapte un ritualul de seară pentru a vă ajuta să adormiți și funcționează, vă poate ajuta și cu kilogramele în plus.

Laptele, de asemenea, poate crește masa musculară. Laptele conține proteine, ​​numite cazeine, și zer. Mai multe cercetări au arătat că un consum frecvent de cazeină și proteine ​​din zer pe timpul serii poate crește sinteza proteinelor musculare din organism peste noapte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI