Ce se întâmplă dacă pui lămâie în lapte. E secret știut doar de gospodinele de la țară!

Ce se întâmplă dacă amesteci suc de lămâie cu lapte? 

Gospodinele care încearcă să trăiască mai sănătos în vremurile acestea trebuie să știe acest truc. E foarte benefic pentru corp! Ce se întâmplă dacă pui lămâie în lapte și de ce secretul are multe proprietăți pentru organismul tău?

Ce se întâmplă dacă amesteci suc de lămâie cu lapte?

Mulți ar crede că e o glumă, dar de fapt este un truc extrem de benefic organismului care este știut majoritar de gospodinele de la țară. Laptele și sucul de lămâie ai crede că nu fac neapărat casă bună, dar în realitate te ajută să-ți faci propria brânză și este un aliat contra ficatului gras. Mulți dintre adulți au probleme cu digestia, așa că aceasta este o variantă bună pentru ei. Aciditatea sucului de lămâie desparte grăsimea laptelui și o face să fermenteze, astfel se creează brânza.

Proteina din lapte care se numește cazeină formează un precipitat la contactul cu acidul citric. Procesul întreg se numește fermentare și are loc foarte lent, după ce lămâia se adaugă treptat. De asemenea, pentru a nu mai cheltui bani pe produsele din comerț a căror compoziției nu o știi exact sau dorești să trăiești mai sănătos și să-ți faci singur preparatele, poți face acasă iaurt, lapte bătut sau dferite tipuri de brânză.

Luptă împotriva ficatului gras

Grăsimile se numără printre cei mai mari dușmani ai ficatului, iar atunci când acesta se resimte se produce un dezechilibru în procesele metabolice, astfel ajungându-se la acumularea de grăsimi și în alte organe și artere și un risc ridicat de boli cardiace. Simptomele ficatului gras sunt descrise ca: oboseală, slăbiciune, durere subcostală dreapta, etc.

Acumularea de grăsime poate fi cauzată și de:
– abuzul de medicamente, cum ar fi corticosteroizii
– tulburari ale metabolismului
– deficit in unele enzime
– deficit de proteine ​​in dieta
– expunerea la unele produse chimice

 Laptele amestecat cu suc de lămâie, aliatul unui ficat bun
Laptele amestecat cu suc de lămâie, aliatul unui ficat sănătos

Cum trebuie să-l prepari?

Pentru a te putea reface, stilul alimentar și exercițiile fizice sunt foarte importante. De asemenea, consumul preparatului de mai jos te va ajuta la curățarea ficatului gras și îl va păstra sănătos.

Ingrediente:
-sucul unei lamâi mari
-1 litru de lapte – de preferință ,,de casă”.

Mod de preparare:
Încălzește laptele și adaugă sucul de lămâie cât acesta este cald, nu fierbinte. Agită amestecul și așteaptă până laptele se transformă în zer și bucăți de brânză închegată. Strecoară zerul și păstrează totul la un loc răcoros. Împarte în trei porții și bea în trei reprize pe zi, între mesele principale. Cura durează două săptămâni. Din băutură vei obține brânză dulce pe care o poți mânca ulterior în diferite preparate precum clătite sau plăcinte, dacă dorești să o folosești. Dacă nu, o poți arunca după ce bei lichidul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI