Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de usturoi dimineața. Puțini oameni știu asta
Apa de usturoi (sau ceaiul de usturoi) este un tonic realizat pe bază de plante. Servită fierbinte, apa de usturoi reprezintă un remediu extrem de popular pentru răceală, congestie, tuse. Mai multe utilizări medicinale ale usturoiului sunt susținute de cercetări științifice, dar nu toate beneficiile sale au fost dovedite în studii pe oameni. Află în rândurile următoare ce efecte are apa de usturoi asupra organismului tău.
Ce efecte are apa de usturoi asupra organismului tău
Pulberea de usturoi, uleiul de usturoi și suplimentele de usturoi sunt ușor de procurat. Suplimentele de usturoi pot fi făcute fie din ulei de usturoi, fie din usturoi proaspăt, uscat sau învechit. Potrivit Penn State Medical Center, fiecare poate avea un efect diferit asupra organismului.
Ceaiul de usturoi poate fi realizat cu o varietate de ingrediente diferite, deși usturoiul, lămâia și mierea sunt cele mai comune. Apa de usturoi are o mulțime de beneficii asupra organismului uman. Aceasta îmbunătățește, mai întâi de toate, sistemul imunitar.
De asemenea, unele studii ar indica faptul că ceaiul de usturoi ajută la pierderea kilogramelor în plus, potrivit VeryWellFit. Pe lângă faptul că stimulează energia, usturoiul combate infecțiile și reduce nivelul colesterolului.
Nu în ultimul rând, ceaiul de usturoi ajută la scăderea tensiunii arteriale, poate fi folosit la dezinfectarea rănilor, tratează infecțiile vaginale și ameliorează durerile de stomac, în cazul celor care suferă de astfel de condiții.
Cum poți prepara, pas cu pas, ceai de usturoi
Specialiștii recomandă consumul de ceai sau apă de usturoi dimineața. Consumată în fiecare zi, în mod regulat, băutura are efecte vizile asupra organismului uman. Mai ales ținând cont și de faptul că prezintă o mulțime de substanțe benefice. Află în continuare cum poți să prepari, pas cu pas, apă de usturoi.
Ingrediente:
- 2-3 căței de usturoi;
- sucul unei lămâi;
- miere;
- apă.
Citește și: Cum să cureți usturoiul ca să scapi de mirosul de pe mâini. Secretul știut de puțini oameni
Mod de preparare:
- Se curăță, spală și se taie în jumătate cei 2-3 căței de usturoi.
- Se adaugă cățeii de usturoi tăiați într-o cană cu apă.
- Se pune amestecul pe aragaz, la fiert, la flacără mică.
- Când amestecul a fiert, se stoarce sucul unei lămâi în acesta.
- Se adaugă puțină miere, în funcție de preferințe și gust.
- Se strecoară compoziția și se consumă normal, ca un ceai.