Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei 1 pahar cu suc de merișoare, zilnic. Vești geniale pentru femei

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei 1 pahar cu suc de merișoare, zilnic. Vești geniale pentru femei
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei 1 pahar cu suc de merișoare, zilnic. Vești geniale pentru femei

Sitemul urinar cuprinde rinichii, uretere, veriza urinară și uretra. Rinichii acționează precum un filtru și elimină deșeurile din sânge sub formă de urină, iar uretrele transportă urina de la rinichi la vezica urinară, unde este reținută, apoi eliminată din organism prin uretră. Urina este sterilă și fără bacterii și viruși, în mod normal, dar chiar și așa bacteriile pot intra în sistemul urinar prin uretră, provocând diferite infeții ale tractului urinar. Un remediu natural care ajută tractul să elimine toxinele constă în consumul regulat de suc de merișoare.

Remedii naturale pentru infecții urinare. Sucul de merișoare ajută în acest caz

Infecțiile tractului urinar sunt întâlnite des la femei, însă această afecțiune poate fi regăsită și la bărbați. Tratate corespunzător, ele nu reprezintă o problemă gravă, dar este important să știm cum se manifestă și cum putem preveni apariția lor.

Antibioticele sunt un tratament eficient, dar corpul poate lupta cu ele pe cont propriu, dacă se manifestă prin forme ușoare. Între 25 și 42% dintre infecțiile tractului urinar se vindecă de la sine. În acest caz, pacienții pot încerca remedii naturiste, pentru a grăbi procesul de vindecare.

Una dintre metode este cu suc de merișoare. Ele sunt cunoscute pentru efectul lor în vindecarea infecțiilor urinare, deoarece conțin antioxidanți, care au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

Cercetările sugerează că dacă se consumă 50 ml dintr-o băutură concentrată care conține suc de merișoare, zilnic, pe o perioadă de 6 luni, se poate reduce riscul de recurență a infecțiilor urinare la femei și numărul infecțiilor de tract urinar în cazul fetelor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

Un altul constă în consumul de vitamina C, care este, de asemenea, un antioxidant fantastic, ce ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Vitamina C reacționează la nitrații din urină, formând oxizi de azot care elimină bacteriile. Ea face urina mai acidă și inhibă creșterea E coli.

Igiena intimă e baza

Peste toate, un pas important în vindecarea acestei afecțiuni este practicarea unei igiene intime corespunzătoare. În timpul actului intim, bacteriile din exterior intră în contact cu tractul urinar. Astfel, igiena este un pas esențial atât înainte, cât și după actul carnal. Asigură-te că tu și partenerul aveți o igienă strașnică și, de reținut, urizează imediat după contopire, pentru a preveni bacteriile să înainteze în interiorul tractului urinar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI