Ce se întâmplă în corpul tău când vezi stele verzi, de fapt. Sigur nu știai asta

Ce se întâmplă în corpul tău când vezi stele verzi, de fapt. Sigur nu știai asta
Ce se întâmplă în corpul tău când vezi stele verzi

Expresia ”să vezi stele verzi” nu este departe de adevăr, ba chiar are o bază reală. Termenul folosit în popor indică unele afecțiuni care pot deveni serioase.

Ce se întâmplă în corpul tău când vezi stele verzi?

Noțiunea de ”a vedea stele”, verzi, galbene sau albastre, oricum, strălucitoare, nu e întâlnită numai în desenele animate, atunci când un personaj se lovește în zona capului și în jurul lui plutește parcă o constelație. O experimentăm și în viața reală, atunci când avem o tulburare de vedere sau o traumă fizică.

Când o sursă de lumină intră în ochiul uman prin intermediul corneei, aceasta este apoi filtrată prin celulele retinei, care trimit semnale către creierul nostru și el le transferă în imaginile pe care le vedem. În momentul când observăm sclipiri bruşte de lumină sau ”stele“, este rezultatul unei interferenţe în acest proces. De regulă, el se produce în creier sau în retină. Aceste tulburări sunt un simptom al migrenei oculare, anume creierul dispune o iluzie vizuală a unor culori.

Diferențele dintre migrene și durerile de cap

În primul rând, trebuie să știm că durerea de cap este cea mai frecventă durere, conform statisticilor, în România, și afectează cam 83% dintre cetățenii noștri. Durerea de cap este severă și este localizată în mai multe părți ale capului: frunte, tâmplă, ceafă.

Este presimțită ca un disconfort. Migrena, în schimb, este de o intensitate mult mai mare; este pulsatilă, doar pe o jumătate de cap, și este însoțită de greață, vărsături, amețeli, durează între 4 ore și 72 de ore sau chiar mai mult și se instalează, de obicei, dimineață, după trezire.

Durerea de cap este declanșată frecvent de oboseală, stres, anxietate, sinuzite, tulburare de vedere, alimente, chiar de o pieptănătură foarte strânsă. Migrena este o cauză neurologică, organică. Din cauza unui factor declanșator apare o vasodilatație la nivelul vaselor craniene, cu eliberarea unei substanțe chimice, care întreține acea senzație deosebit de neplăcută.

Este bine de știut că remediile naturale, în cazul celor care nu doresc să ia pastile, constituie o modalitate eficientă în combaterea atât a migrenelor, cât și a durerilor de cap.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI