Ce se întâmplă în corpul tău când nu mănânci o săptămână. Câte schimbări majore se produc

Ce se întâmplă în corpul tău când nu mănânci o săptămână. Câte schimbări majore se produc
Ce se întâmplă în corpul tău când nu mănânci o săptămână. Câte schimbări majore se produc

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Iar corpul tău are nevoie de mâncare. Cel puțin asta am crezut mulți dintre noi. Dar un număr tot mai mare de cercetări subminează serios această idee. Postul, într-o formă sau alta, este la modă. Așa reiese din volumul de brosuri de pe YouTube care doresc să împărtășească secretele de post.

Ce se întâmplă în corpul tău când nu mănânci o săptămână

Pentru majoritatea oamenilor, rapidul echivalează cu lipsa micului dejun. Își întrerup postul mai târziu în timpul zilei. Alții au ales să renunțe la cină. Oricare tactică va avea ca rezultat un post de 16/8. Aceasta înseamnă că, în fiecare perioadă de 24 de ore, postim 16 ore și mâncăm într-o fereastră de opt ore. O altă variantă populară este postul alternativ de zi, în care adepții nu mănâncă de obicei calorii într-o zi și orice își doresc a doua zi.

Consumul de alimente și apă este esențial pentru viața umană. Corpul tău are nevoie de energie din surse alimentare și de hidratare din apă pentru a funcționa corect. Numeroasele sisteme din corpul dvs. funcționează optim cu o dietă variată și un aport adecvat de apă zilnic. Dar corpurile noastre sunt capabile să supraviețuiască zile întregi fără apă. Putem rămâne zile sau uneori săptămâni fără alimente din cauza ajustărilor aduse metabolismului și consumului de energie.

Ce se întâmplă în corpul tău când nu mănânci o săptămână. Câte schimbări majore se produc
Corpul tău va începe să transforme glicogenul din ficat și mușchi în glucoză.

Eliminarea consumului de alimente și apă pentru o perioadă semnificativă de timp este, de asemenea, cunoscută sub numele de foame. Corpul tău poate fi supus foametei după o zi sau două fără hrană sau apă. În acel moment, corpul începe să funcționeze diferit pentru a reduce cantitatea de energie pe care o arde. În cele din urmă, foamea duce la moarte.

Nu există o ”regulă de bază” dură și rapidă pentru cât timp puteți trăi fără hrană. Există o lipsă de cercetare științifică asupra foametei, deoarece acum este considerat lipsit de etică studierea foametei la subiecții umani. Există unele studii care explorează vechile cercetări despre foamete, și examinează apariții mai recente ale foametei în lumea reală. Aceste cazuri includ greve ale foamei, posturi religioase și alte situații.

Câte schimbări majore se produc

A putea trăi zile și săptămâni fără hrană și apă pare de neconceput pentru mulți dintre noi. La urma urmei, un post de o zi sau chiar o întindere de câteva ore fără hrană și apă ne poate face pe mulți dintre noi iritabili și cu puțină energie.

Ce se întâmplă în corpul tău când nu mănânci o săptămână. Câte schimbări majore se produc
Coprul tău va resimți efectele secundare severe ale foametei după ce au pierdut 10% din greutatea corporală.

Corpul tău se ajustează de fapt dacă te angajezi într-un post pe termen scurt sau nu poți accesa hrana și apa pentru perioade foarte lungi de timp. Acest lucru le permite oamenilor să se angajeze în posturi religioase și chiar să încerce diete „de post”, cum ar fi abordarea „mănâncă-oprește-mănâncă”, fără a le aduce daune ireparabile corpului lor.

Cum este posibil acest lucru

Durează aproximativ opt ore fără să mănânci pentru ca corpul tău să schimbe modul în care funcționează. Înainte de asta, funcționează ca și cum ai mânca regulat. În circumstanțe normale, corpul tău descompune alimentele în glucoză. Glucoza furnizează energie organismului.

Odată ce organismul nu a avut acces la alimente timp de 8 până la 12 ore, stocarea glucozei este epuizată. Corpul tău va începe să transforme glicogenul din ficat și mușchi în glucoză.

După ce glucoza și glicogenul se epuizează, corpul tău va începe să folosească aminoacizi pentru a furniza energie. Acest proces va afecta mușchii și vă poate ține corpul timp de aproximativ trei zile de foame. Sursa de încredere înainte ca metabolismul să facă o schimbare majoră pentru a păstra țesutul slab al corpului.

Pentru a preveni pierderea excesivă a mușchilor, organismul începe să se bazeze pe depozitele de grăsimi pentru a crea cetone pentru energie. Aceste este un proces cunoscut sub numele de cetoză. Veți experimenta o pierdere semnificativă în greutate în acest timp.

Unul dintre motivele pentru care femeile sunt capabile să susțină foamea mai mult decât bărbații este că corpul lor are o compoziție mai mare de grăsimi. Femeile sunt, de asemenea, capabile să se țină de proteine ​​și de țesutul muscular slab mai bine decât bărbații în timpul foametei.

Cu cât sunt mai multe depozite de grăsimi, cu atât o persoană poate supraviețui mai mult în timpul foametei. Odată ce depozitele de grăsime au fost complet metabolizate, corpul revine la deteriorarea mușchilor pentru energie, deoarece este singura sursă de combustibil rămasă în corp.