Ce se întâmplă în corpul tău când consumi sirop de usturoi. Este mai puternic decât penicilina

de: Năstase Mirabela
04 11. 2020

Penicilina este un antibiotic extrem de cunoscut pentru tratarea blilor, precum cancerul. Acest antibiotic foarte puternic se dovedește a fi, cu toate acestea, mai slab decât siropul de usturoi, un remediu natural care este de zece ori mai puternic decât penicilina.

Ce se întâmplă în corpul tău când consumi sirop de usturoi

De altfel, siropul de usturoi ar trebui să fie mereu la îndemâna ta. Și nu doar că este practic, întrucât ingredientele din care este făcut sunt ieftine și accesibile, dar este mai simplu de fabricat.

De asemenea, usturoiul are și proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, iar de aceea este considerat ca fiind un medicament puternic.

Siropul de usturoi este un remediu puternic care are proprietăți medicinale deosebite. Iată cum se prepară, ce ingrediente conține, dar și cum se utilizează siropul.

Astfel, consumând sirop de usturoi, vei putea ca să-ți întărești sistemul imunitar, vei putea să reduci tensiunea arterială, dar și nivelul colesterolului ”rău”. Mai mult, sistemul imunitar previne răceala, dar și infecțiile și este util împotriva gutei, artritei și a durerilor musculare.

Ingrediente pentru sirop de usturoi:

  • 8 căței de usturoi
  • 200 ml oțet de mere
  • 200 gr miere de albine

Mod de preparare sirop de usturoi

Se decojește usturoiul și se zdrobește printr-o presă. Se adaugă apoi miere de albine și oțet de mere în uzturoiul zdrobit. Se amestecă apoi vreme de 10-15 secunde cu mixerul la viteză mare.

Se toarnă apoi amestecul obținut într-un borcan de sticlă și se înfiletează bine capacul. Se păstrează borcanul cu sirop de usturoi la frigider vreme de cinci zile. Apoi, se agită borcanul zilnic. După cinci zile, siropul poate să fie consumat.

Dozarea siropului de usturoi

Se adaugă două lingurițe de sirop de usturoi într-un pahar cu apă și se consumă băutura obținută dimineața, imediat după trezire.

Cum funcționează siropul de usturoi?

Ca să ne dăm seama cum funcționează acest remediu, trebuie să înțelegem care sunt proprietatile medicinale ale fiecărui ingredient.

Mierea de albine are un efect antibacterian, antiviral si antifungic. Ea este adesea folosită pentru tratarea tusei.
Oțetul de mere contine anumiți fitonutrienți care ajută la prevenirea cancerului și a crampelor la picioare. De asemenea, oțetul de mere conține și acid citric care poate să ajute la dizolvarea pietrelor la rinichi.
Usturoiul are, de asemenea, proprietăți antibcateriene, dar și antivirale. De asemenea, ea ajută la întărirea sistemului imunitar, iar alicina din compoziția lui îl face să fie unul dintre cele mai puternice antibiotice ale naturii.