Ce se întâmplă în corp înainte să mănânci. Lucrurile pe care nu trebuie să le mai faci vreodată

de: Alexandra Chivu
04 10. 2020

Nu luăm micul dejun, abia că mâncăm la prânz, iar seara devorăm tot ce este în frigider, asta după ce peste zi am stat numai pe scaun, la birou. Un stil de viață care cu siguranță nu ne va duce departe. Dar câți dintre noi se regăsesc în el? O mulțime. Această mulțime ar trebui să fie îngrijorată de efectele unui astfel de comportament, căci cauza o vedem cu toții. Cu organizarea, treci și marea, ar fi o vorbă, puțin stilizată, potrivită pentru acestei probleme. Dacă vei citi informațiile de mai jos, în completare cu lista de acțiuni pe care nu trebuie să le faci înainte de a mânca, vei ajunge singur la o concluzie.

Sistemul imunitar și alimentația corectă. Lucrurile pe care nu trebuie să le faci înainte să mănânci

Sistemul imunitar este complet diferit de celelalte sisteme, deoarece acesta nu poate fi văzut și nici nu poate fi localizat. ”Sistemul imunitar” este o sintagmă care exprimă toate mecanismele utilizate de organism pentru a se apăra de invaziile bacteriene din exterior. Rezistența sa este determinată de alimentație și de modul în care organismul răspunde factorilor de stres. Astfel, alimentele consumate acționează ca un scut pentru celulele sănătoase, menite să întărească și să susțină funcțiile sistemului imunitar.

„Deși este vreme porcului și a cârnațului, ar trebui să fim atenți și acum la alimentație. Grăsimile sunt bine de evitat în general. Trebuie să ne bazăm pe proteine și glucide, în cantitate naturală. Sunt recomandate cartoful, dovleacul și proteina animală corectă, cum ar fi pește, pui”, a spus Minodora Bogdan, medic cardiolog, Spitalul Județean de Urgență Zalău, într-un interviu.

”Reguli de supraviețuire”

Așadar, alimentația este corectă, dar și regulile de dinainte de a ne alimenta sunt aur pentru organismul nostru. De altfel, ca și mâncarea, și ceea ce facem înainte de masă are un impact major asupra sănătății noastre.

Nu bea cafea pe stomacul gol

Cafeaua băută pe stomacul gol poate avea urmări grave asupra sistemului digestiv. Tot acest lichid va duce la producerea de acid în stomac, lucru care, dacă nu ați mâncat, va irita mucoasa stomacului și va provoca indigestie și arsuri. Trebuie menționat că la fel stă situația și în cazul cafelei decofeinizate.

Nu te culca cu stomacul gol

Foamea și nivelul scăzut de glucoză ne împiedică să dormim, iar interesant este că lipsa somnului crește foamea. Acesta este și motivul pentru care măncăm mai mult în ziua când anterior am sărit peste cină.

Nu te certa

Cercetătorii au demonstrat că foamea ne face recalcitranți, deoarece controlul cere energie, pe care corpul nostru nu o are în acel moment. Dacă nu ai cum să mănânci înainte de o discuție dificilă, bea măcar ceva cald.