Ce se întâmplă în corp dacă nu bei apă. Ce schimbări majore se produc în organism

Ce se întâmplă în corp dacă nu bei apă. Ce schimbări majore se produc în organism
Ce se întâmplă în organism dacă nu bei destulă apă

Organismul uman are nevoie de o hidratare optimă în fiecare zi. O cantitate suficientă de lichide te poate feri de numeroase probleme de sănătate. Află la ce pericole te expui dacă nu consumi suficientă apă.

Ce se întâmplă în corp dacă nu consumi suficiente  lichide

Apa are un rol foarte important pentru toate organele din corp. Un consum optim de apă zilnic îți asigură energie vitală organismului, ajută la digestie și te protejează împotriva multor probleme de sănătate. Potrivit specialiștilor, dacă nu consumi destulă apă te expui la următoarele pericole:

Ai probleme de sănătate mai des

Necesarul de apă zilnic scade riscul de pietre la rinichi, probleme urinare, cancer la colon și atac de inimă.

Poate duce la un metabolism mai încet și te îngrași mai repede

Potrivit specialiștilor, atunci când este mai bine hidratat, corpul arde mai multe calorii. În felul acesta, un consum adecvat de lichide accelerează metabolismul și vei arde mai multe grăsimi.

Ai probleme de concentrare

Oamenii de știință de la Institutul de Psihiatrie din cadrul King’s College din Londra au descoperit că în cazul persoanelor deshidratate se produce o micșorare a creierului. Fapt care nu îi împiedică neapărat să rezolve anumite probleme, dar au nevoie de o concentrare mai mare pentru a reuși să ducă la final un anumit proiect.

Însă, printr-un consum optim de lichide, creierul revine la dimensiunea lui normală și te vei putea concentra mult mai ușor.

Ai dureri de cap

Deshidratarea obligă organismul să absoarbă lichide din toate țesuturile, inclusiv din cele de la nivelul creierului. Așadar, creierul se îndepărtează de craniu, receptorii durerii sunt declanșați și apar durerile de cap.

Ai dureri de articulații

Pentru articulații apa are un rol lubrifiant și facilitează alunecarea suprafețelor articulare acoperite de cartilaj. Dacă organismul nu primește suficientă apă, celulele din care este format cartilajul sunt treptat distruse, iar articulația devine dureroasă.

Ai piele uscată și ridată

Lipsa unei hidratări corespunzătoare stă la baza pielii sensibile, iritate, inflamate și a mâncărimilor supărătoare. În cazurile severe de deshidratare, pielea se poate descuama, ajungându-se chiar la sângerarea tegumentului. Cea mai bună modalitate de a preveni aceste neplăceri constă într-un aport corect de apă.

Ce schimbări se produc în organism
Ce schimbări se produc în organism dacă nu bei suficientă apă

Răcești mai des

Deshidratarea crește nivelul de toxine din corp, astfel sistemul imunitar, care te apără de diverși virusuri sau agenți dăunători din mediu. De reținut este faptul că, răcelile și infecțiile din corp apar mai des pe fondul hidratării insuficiente, potrivit Csid.ro.