26 nov. 2020 | 11:19

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci 3 porții de pește, săptămânal. Boala secolului va sta la distanță

Utile
Ce se întâmplă în corp dacă mănânci 3 porții de pește, săptămânal. Boala secolului va sta la distanță
Beneficiile consumului regulat de pește: ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci trei porții săptămânal

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății a inclus carnea procesată pe lista produselor cu cel mai mare risc cancerigen. La polul opus se află peștele. Sursă bună de proteine de bună calitate, cu o valoare nutritivă mare și un profil echilibrat de grăsimi, această carne, consumată săptămânal, te aduce mai aproape de întrebarea atinsă de prea puțini: „Cum ar fi să nu mai fim bolnavi?”.

Beneficiile consumului de pește. Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 3 porții pe săptămână

„Mâncați minimum două mese de pește pe săptămână. Insist măcar pe două. Aș putea să vă recomand trei sau chiar patru mese de pește săptămânal”, spune ferm doctorul Alin Popescu, medic primar medicină sportivă.

Peștele este un aliment extrem de hrănitor și, fiind o sursă benefică de proteine cu puține calorii, este mai bun decât oricare alt tip de carne. Este bogat în acizi omega-3 și omega-7, care s-au dovedit miraculoși pentru buna funcționare a inimii. Totodată, carnea de pește este foarte gustoasă, este ușor digerabilă, pentru că nu conține un țesut fibros de colagen, și, deși are mai puține proteine decât carnea de vită, de exemplu, are toți aminoacizii esențiali.

Cantitatea de grăsime este variabilă de la o specie de pește la alta, dar și această grăsime este bogată în acizi grași polinesaturați, care au pe termen lung efect de reducere a colesterolului și de prevenție a aterosclerozei sistemice. Peștele are și o cantitate mare de fosfor, undeva la 230-250 de miligrame pe suta de grame de pește. Este bogat în iod și flor.

Teorie: „acizi grași specifici precum omega-3 sunt responsabili pentru efectul protector”

  • Câteva porții de pește îți protejează intestinul de cancer. 

O nouă cercetare, publicată în jurnalul Clinical Gastroenterology and Hepatology, finanțată de World Cancer Fund și realizată pe date provenite de la aproape jumătate de milion de oameni, dovedește din nou beneficiile fabuloase ale consumului de pește. Conform acestor informații, trei porții de carne albă pe săptămână scad riscul de a avea cancer intestinal cu aproximativ 12%. De asemenea, consumul de pești grași precum hering, somon și macrou, cu o reputație deja pozitivă în ceea ce privește sănătatea, protejează inima și creierul, datorită proprietăților anti-inflamatoare ale acizilor grași omega-3.

„Acest studiu de amploare oferă noi dovezi științifice legate care sugerează că consumul de pește poate scădea riscul de cancer intestinal”, a spus doctorul Anna Diaz Font, șefa finanțărilor de cercetare la World Cancer Research Fond. „Motivele biologice pentru care consumul de pește scade riscul potențial nu sunt complet înțelese, dar una dintre teorii include ideea că acizi grași specifici precum omega-3, găsiți aproape exclusiv în pești sunt responsabili pentru acest efort protector datorită proprietăților lor anti-inflamatoare”, a completat ea.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro