Ce se întâmplă în corp cu o lună înainte să faci infarct. Atenție, nu ignora semnele clare!
Nu multă lume știe asta, însă corpul nostru ne dă semnale de alarmă chiar și cu o lună înainte că riscăm să suferim un infarct. Ce semne nu trebuie să ignorăm pentru a preveni acest lucru.
Ce se întâmplă în corp cu o lună înainte să faci infarct
Este important să știm semnele prin care organismul ne avertizează că riscăm să facem un infarct. În felul acesta putem evita o astfel de situație nedorită. Nu este nevoie să devenim ipohondri, trebuie doar să acordăm o atenție mai sporită următoarelor simptome:
Oboseala cronică
De asemenea, oboseala cronică este unul dintre principalele semne care arată un atac de cord iminent. Mai predispuse la acest simptom sunt femeile spre deosebire de bărbați. Nu este greu de observat acest simptom, mai ales că obosești chiar și atunci când faci cele mai ușoare lucruri, precum să strângi patul sau un duș.
Și durerea abdominală poate fi un simptom
Potrivit webmd.com, durerea abdominală, greața apărută fără să mănânci sau după o masă copioasă, senzația de balonare sau crampele pot fi de asemenea simptome, care apar atât la femei cât și la bărbați.
Astfel, înainte de un infarct, durerile au un caracter episodic. Acestea scad în intesitate și revin apoi pentru perioade scurte de timp. Totodată, tensiunea fizică poate agrava acest tip de dureri.
Insomnia este de asemenea un simptom
Chiar și insomnia poate fi asociată cu un risc crescut a unui atac de cord sau chiar a unui accident vascular cerebral, care este de asemenea mai frecvent la femei. Mai mult, pe lângă insomnie mai pot apărea și anxietatea, stări de absență sau de uitare.
Dificultăți în respirație
Senzația de greutate în a respira apare atât la bărbați, dar și la femei, cu până la șase luni înainte de un atac de cord. Acest simptom este în general un semn prin care organismul ne avertizează de o afecțiune medicală. Dispneea apare când simți că nu ai destul aer, amețești și respiri greu.
Ritm cardiac nereglat
Mai ales la femei, aritmiile sau un ritm cardiac neregulat sunt de cele mai multe ori însoțite de atacuri de panică sau anxietate. Acest simptom apare când nu te aștepți și se desfășoară în mai multe moduri precum bătăi neregulate ale inimii sau un ritm cardiac crescut. Bătăile neregulate ale inimii durează circa două minute. În caz că acestea nu se reglează și simți că ești amețit sau foarte obosit, este cazul să apelezi la medic.