Alimentul perfect împotriva bolilor de inimă. Puțină lume îl consumă

Alimentul perfect împotriva bolilor de inimă

Alături de tratamentul farmacologic, schimbarea stilului de viață este foarte importantă pentru pacientul care deja este diagnosticat cu o problemă din această sferă, dar și pentru cei care vor să prevină ajungerea lor într-un asemenea punct. Alimentația și sportul sunt factori de bază, care ne asigură reușita.

Un inamic plăcut: cacaoa. Ciocolata neagră, alimentul perfect împotriva bolilor de inimă

Aveți probleme cu inima sau doriți să le preveniți? Consumul moderat de ciocolată neagră vă poate aduce multe beneficii. Cercetătorii au arătat că doar câteva pătrățele pe zi îmbunătățesc tensiunea arterială și sănătatea inimii. Ciocolata neagră sau amăruie, cum mai este cunoscută, este ciocolată cu un conținut ridicat de cacao. Studiile au arătat că, dacă acest produs este consumat zilnic, are efecte benefice pentru sănătate.

Alimentul perfect împotriva bolilor de inimă. Puțină lume îl consumă
Ciocolată neagră

Oamenii de știință leagă acest lucru de bacteriile din stomac. Specialiștii au ajuns la concluzia că bacteriile benefice din intestinul uman urmează anumiți compuși de cacao, astfel rezultând substanțe cu acțiune antiinflamatorie, cu un rol esențial în protecția inimii și a vaselor de sânge.

Cercetătorii de la Facultatea din Louisiana au descoperit că aceste proprietăți reduc riscul de accident vascular. Cacaoa este cunoscută pentru antioxidanții pe care îi conține.

Ciocolata cu lapte…cu urme de lapte

În urmă cu câțiva ani, inspectorii de la Protecția Consumatorilor descopereau cu stupoare, în urma unor analize a mai multor sortimente de ciocolată de pe rafturile magazinelor, că unele tablete de ciocolată cu lapte au o picătură de lapte. Înlocuitorul ingredientului de bază: substanțe nocive pentru sănătate. De asemenea, 90% dintre produse au și de patru ori mai mult zahăr decât ar fi normal.

Teoretic, este prezentată ca fiind ciocolată cu lapte. Practic, laptele există în produs într-o cantitate infimă, poate și de 1%, și acel lapte este degresat, adică nu se cunoaște conținutul de grăsime. 1% în 100 de grame înseamnă una sau două picături de lapte.

Pentru a dat gust, producătorii scot artileria grea: zahărul. Așa se face că 9 din 10 tablete de ciocolată sunt prea dulci. Ministerul recomandă 15 grame pe suta de grame de produs, iar în unele tipuri de ciocolată se regăsește de 4 ori mai mult zahăr. De asemenea, se recomandă 5 grame de grăsimi saturate pe suta de grame de produs. În unele situații, specialiștii au găsit chiar și de 5,5 ori mai mult.

Pentru a mânca o ciocolată cu lapte cu adevărat este nevoie doar să citim eticheta. Specialiștii ne spun că acolo trebuie să găsim notat măcar procentul de 12 sau 14% pe suta de grame atunci când vine vorba de lapte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI