30 dec. 2020 | 09:49

Ce se întâmplă în corp când dormi 8 ore pe noapte. Cele mai bune vești pentru femei

Monden
Ce se întâmplă în corp când dormi 8 ore pe noapte. Cele mai bune vești pentru femei
Cât de importante sunt cele 8 ore de somn?

Somnul este la fel de important ca alimentația și hidratarea corespunzătoare și potrivită pentru o viață echilibrată. Mulți nu știu beneficiile a 8 ore dormite pe noapte. Care sunt acestea și de ce sunt atât de importante în special pentru femei?

Cum te ajută cele 8 ore de somn?

Somnul e una din părțile importante în menținerea unei greutăți sănătoase. Caloriile îți mențin corpul într-o stare bună, dar consumul în exces al acestora poate să provoace în cele din urmă o creștere în greutate. O modalitate prin care poți arde caloriile este sportul constant, dar asta se poate întâmpla chiar și în timp ce te relaxezi sau dormi.

Trebuie să ai o atenție uriașă atunci când vine vorba de somn, alimentație, hidratare și mișcare, pentru că acestea sunt obiceiurile care nu trebuie să lipsească din viața unui om. Somnul e cel care îți aduce energia pentru a face mai multă mișcare și te îndeamnă să mănânci sănătos, acesta lucrând chiar și în timp ce te odihnești, necesar fiind pentru a repara celulele și țesuturile. De asemenea, te ajută să restabilești funcția sistemului imunitar și a creierului, timp în care consumă calorii.

Exemplu: O persoană care are aproximativ 150 de kilograme arde echivalentul unei alergări de 40 de minute în timpul unui somn de 7 ore. Pentru femei formula este: 655,1 + (4,34 x greutatea) + (4,7 x înălţimea) – (4,68 x vârsta). Pentru bărbați este: 66,4 + (6,24 x greutatea) + (12,71 x înălţimea) – (6,78 x vârsta). Astfel, dacă dormi 8 ore pe noapte în fiecare zi din săptămână va fi și mai ușor să ai un trup sănătos și frumos și să faci mișcarea necesară pentru a putea să dormi ușor și lejer.

  • Somnul odihnitor presupune:

10 – 11 ore la copii
8,5 – 9,5 ore la adolescenti
7-9 ore la adulti

Beneficiile somnului odihnitor

„Stimuleaza imunitatea
Un organism odihnit este mult mai puternic si se poate apara mai bine de infectii si raceli.

Mentine greutatea sanatoasa
Studiile au aratat ca persoanele care dorm mai putin de 7 ore pe noapte tind sa creasca mai mult in greutate si au un risc mai mare de obezitate.

Imbunatateste activitatea psihica
Deprivarea cronica de somn poate duce la tulburari de dispozitie pe termen lung, cum ar fi depresia si anxietatea. Cercetarile au demonstrat ca multe dintre persoanele care sufera de anxietate si depresie dorm mai putin de 6 ore pe noapte.

Previne diabetul zaharat
Oamenii de stiinta au constatat ca persoanele care dorm, de obicei, mai putin de 5 ore pe noapte au un risc crescut de a dezvolta diabet zaharat. Lipsa somnului profund schimba modul in care organismul produce glucoza.

Creste apetitul sexual
Barbatii si femeile care nu dorm suficient au un libido scazut si par mai putin interesati de sex, sugereaza studiile” (Sursa: reginamaria.ro)

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro