01 iun. 2023 | 18:22

Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci migdale. De ce riști să mori otrăvit

Sănătate
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci migdale. De ce riști să mori otrăvit
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci migdale. Studiile cercetătorilor vorbesc despre o posibilă intoxicare.

Specialiștii în sănătate au explicat ce se întâmplă în corp atunci când mănânci migdale. Află în rândurile de mai jos de ce riști să mori otrăvit. Trebuie neapărat să ții cont de acest detaliu, pentru a nu te supune bolilor grave sau decesului.

Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci migdale

Migdalele sunt semințe cu coajă exterioară dură și miez interior comestibil, adesea consumate de persoanele care pun preț pe un stil de viață sănătos. Există două tipuri de migdale: dulci și amare. De cele mai multe ori, migdalele dulci sunt folosite în rețete de deserturi sau sunt consumate ca atare, crude sau prăjite.

Studiile efectuate de cercetători de-a lungul timpului au demonstrat că un consum moderat de migdale poate să aducă beneficii importante pentru organismul uman. De exemplu, migdalele au fost asociate cu reducerea probabilității de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, datorită grăsimilor mononesaturate pe care le prezintă.

Specialiștii au mai arătat că, în ciuda temerilor referitoare la aportul caloric ridicat al semințelor, migdalele pot să ajute la gestionarea greutății corporale. Consumul acestor semințe poate să inducă senzația de sațietate, reducând apetitul consumatorului. Astfel, acesta nu va simți nevoia să mănânce excesiv alte alimente.

Migdalele sunt bogate în vitamina E, despre care experții în sănătate spun că este un antioxidant puternic care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Semințele mai conțin și minerale precfum magneziu, important pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și a mușchilor.

Cum poți să te otrăvești cu migdale, dacă nu ești atent

În ciuda beneficiilor pe care le prezintă, migdalele trebuie consumate echilibrat, adică în cantități moderate. Cercetătorii au arătat că aceste semințe pot prezenta și un risc major, dacă sunt consumate în mod excesiv, adică în porție mai mare de 30 de grame pe zi. Știai că te poți otrăvi cu migdale?

În acest caz, nu este vorba despre migdalele dulci, ci despre cele amare. Acestea conțin o concentrație mare de acid cianhidric, de 40 de ori mai mare decât cele dulci. Hidroliza enzimatică a acidului cianhidric poate să conducă la dezvoltarea de tulburări respirații, probleme de natură mentală și, în unele cazuri, chiar la deces.

Specialiștii spun că astfel de reacții sunt rare, însă chiar și așa este bine să fie evitat consumul excesiv de migdale. Femeilor însărcinate li se recomandă să limiteze semințele de acest fel în cadrul dietei.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Fenomenul care poate arunca omenirea în era pre-digitală. Efectele pot fi devastatoare
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
O MARE COMPANIE a luat decizia finală. Vrea să vină și SĂ BAGE BANI în România
Capital.ro
Schimbare importantă pentru transportul din Capitală! Anunţul STB
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se MODIFICĂ CNP-UL! Anunț bombă al MAI privind actele de IDENTITATE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro