Ce se întâmplă după moarte, de fapt. Două femei care au murit pentru scurt timp, experienţe uluitoare

Ce se întâmplă după moarte, de fapt. Două femei care au murit pentru scurt timp, experienţe uluitoare
Ce se întâmplă după moarte, de fapt. Mărturisirile a două femei care au experimentat moartea. Unele detalii sunt asemănătoare.

Ce se întâmplă după moarte? Ce se întâmplă cu mintea, spiritul și sufletul nostru când, din punct de vedere medical, nu mai trăim? Unde mergem? Există rai și iad? Ne reîncarnăm în alți oameni sau chiar animale? Continuăm să trăim aceeași viață până când învățăm lecțiile de care avem nevoie pentru a continua procesul? Sunt întrebări pe care omenirea și le pune dintotdeauna. Iată ce au povestit două femei care au experimentat moartea pentru scurt timp.

Ce se întâmplă după moarte, de fapt

Ce se întâmplă după moarte? Diverse trăiri ale persoanelor care au experimentat moartea pentru o perioadă de scurt timp ar putea să reprezinte, cel puțin parțial, răspunsul la întrebările vaste legate de trecerea din viață.

Potrivit cercetătorilor, atunci când experiențele de moarte clinică sunt pozitive, ele pot cuprinde sentimente precum detașarea de corp, seninătate, siguranță, căldură, lumină. În caz contrar, omul poate trăi senzații de angoasă sau suferință.

Betty, o pacientă în vârstă de 78 de ani, care a suferit o operație de histerectomie, a experimentat moartea pentru scurt timp. Potrivit relatărilor sale, se afla la recuperare atunci când a trăit această experiență. Totul a început când, deodată, a avut senzația că fiecare picătură de sânge din ea se scurgea. La final, sufletul i-a ieșit din corp cu o viteză extraordinară.

„M-am uitat în jos și mi-am văzut corpul lungit pe pat. Mi-am dat seama că am muri. Am văzut bărbați antici reali care mi-au spus că am murit. Eu voiam să îmi văd familia. (…) Am ieșit pe geam și am mers la mine acasă.

Soțul meu stătea pe fotoliu. M-am așezat lângă el, eram îngrijorată pentru că nu știa că am murit. Nici copiii nu știau. Mă îngrijoram pentru ei. Apoi am reușit să văd un pic din viitorul lor și am văzut că vor avea vieți bune”, a povestit pacienta Betty, potrivit Daily Star.

Experiențe asemănătoare după moarte

Femeia s-a întors, ulterior, pe patul de spital și a intrat într-un tunel negru. Apoi, s-a simțit foarte relaxată și confortabilă, potrivit relatărilor sale, și s-a reîntors la viață.

O experiență asemănătoare a trăit și pacienta Jessie, în vârstă de 31 de ani. Ea susține că nu se teme de moarte. Dacă cineva i-ar fi spus în urmă cu zece ani că ar experimenta moartea, n-ar fi crezut. Mai ales că spune că nu crede în Dumnezeu.

„De la distanță puteam să văd o siluetă. Mi-am dat seama că este una dintre cele mai bune prietene, care murise cu doi ani înainte. De asemenea, am văzut o lumină puternică. Atunci am realizat că asta este moartea, este moartea mea”, a mărturisit Jessie.

Precum în cazul celeilalte paciente, Jessie a spus că a putut să vadă felul în care moartea sa i-a afectat familia. Ea a putut să vadă și felul în care a decurs viața copiilor săi și se pare că aceștia urmau să aibă un viitor bun.

„Mi-a fost arătat cum va fi afectată familia mea – cei doi copii ai mei, deși îndurerați, vor crește și vor avea vieți bune”, a susținut Jessie pentru sursa citată.

Citește și: Ce se întâmplă în corp la 48 de ore după ce mori. Adevărul despre semnele care apar

Spre deosebire de prima pacientă, experiența nu a durat mult timp pentru Jessie. Revenirea la viața normală a fost, însă, o experiență dureroasă pentru ea.