Ce se întâmplă dacă un copil refuză să poarte mască, din 8 februarie, la școală. Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul
Semestrul doi al anului școlar 2020-2021 se apropie cu pași rapizi și, odată cu el, întoarcerea elevilor în școlile din România. Ce se întâmplă dacă un copil refuză să poarte mască, din 8 februarie, la școală. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu tocmai a făcut anunțul. Este valabil pentru toți elevii, iar părinții trebuie să știe asta neapărat.
Ce se întâmplă dacă un copil refuză să poarte mască la școală
Vești bune pentru copii și părinți. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, oficial, că elevii se întorc la școală. Vor începe al doilea semestru de an școlar în sălile lor de clasă, începând cu data de 8 februarie 2021. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat marți, 2 februarie, la Digi 24, care vor fi măsurile de siguranță și regulile care trebuie respectate pentru a preveni răspândirea infecției cu virusul COVID-19. Elevii vor sta câte doi în bancă, începând de luni, 8 februarie. Ce se întâmplă dacă un copil refuză să poarte mască:
„Portul măștii va fi măsura de protecție esențială, nu atât distanțarea. Atâta putem face. (…) Distanțarea este importantă, dar nu trebuie să fie absurdă. Nu poți să distanțezi elevul Ionescu de elevul Popescu, dacă stau în aceeași bancă. Distanțarea e importantă între bănci, între profesor și elevi. Dacă un elev refuză să poarte masca va trebui să nu fie primit în colectivitate. Lucrurile pot fi discutate de profesor, conducerea școlii, împreună cu părinții. Nu trebuie să existe profesori fără mască, iar inspectoratul și ministerul trebuie să intervină”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi 24.
Cine sunt elevii care vor continua să facă școala online și după 8 februarie
Ministrul Educației a subliniat faptul că purtarea măștii este obligatorie în cadrul instituțiilor de învățământ, iar elevii care nu vor respecta această regulă nu vor mai fi primiți în colectivitate. De asemenea, Sorin Cîmpeanu îi asigură pe români că panourile de plexiglas vor dispărea din școli. Singurele școli care nu se vor deschide sunt cele din Botoșani, deoarece orașul se află, momentan, în carantină.
Cu toate acestea, oficialii spun că nu toți elevii și profesorii vor reveni din școli din data de 8 februarie. Cine sunt cei care vor continua să urmeze cursurile online și în al doilea semestru al anului școlar 2020-2021:
- elevii care au contraindicații medicale pentru prezența fizică/au vulnerabilități și prezintă certificat medical
- elevii care au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare
- elevii care prezintă simptome specifice ale coronavirusului
- profesorii prezintă vulnerabilități cronice, certificate de medic de medicina muncii
- profesorii prezintă simptome specifice de COVID-19