Ce se întâmplă dacă uiți o sticlă cu alcool în congelator, de fapt. Ai mare grijă!

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă uiți o sticlă cu alcool în congelator? Ei bine, poți învăța din experiența unui bărbat care a pus o sticlă de bere la congelator și a uitat de ea.

Ce se întâmplă dacă uiți o sticlă cu alcool în congelator, de fapt

Când și-a amintit însă, a avut parte de o surpriză neașteptată. Sticla s-a spart, iar berea înghețată a căpătat o formă total neașteptată. Bărbatul a pus rezultatul ”experimentului” pe Twitter.

„Da, este bine să bagi o bere în congelator pentru câteva minute. Nu, nu voi uita”, a scris acesta în descrierea postării.

Internauţii au comentat și ei: „Artă modernă”, „Pare că e încântată că te vede”, „Am pierdut o sticlă de şampanie scumpă astfel. Încă mă bântuie”.

O altă întrebare care îi frământă pe unii vara este dacă este posibil să congelezi vodka în congelator. Trebuie spus că la -24 de grade, vodka standard de patruzeci de grade va începe să fie acoperită cu gheață numai dacă există o mulțime de aditivi. Spre deosebire de vodka, berea congelată nu își va recăpăta gustul, iar conservele sau sticlele de bere pot izbucni din cauza extinderii apei în timpul răcirii, așa cum s-a întâmplat și în cazul bărbatului care a uitat berea la congelator.

Care este punctul de îngheț al alcoolului?

Se știe că apa îngheață la 0 ° C (32 ° F), iar punctul de congelare al alcoolului cu etanol pur este -114 ° C (-173,2 ° F). De precizat este că băuturile alcoolice sunt un amestec atât de alcool, dar și de apă (în unele cazuri, zaharuri și alți aditivi), și prin urmare punctul de îngheț al băuturilor alcoolice este undeva între ele.

De aceea, punctul exact de înghețare a vodkăi, a tequilei, a rumului, a whisky-ului și a lichiorurilor (precum și vinul și berea) depinde de volumul său de alcool. Astfel, cu cât conținutul de alcool este mai scăzut, cu atât este mai cald punctul de îngheț. Și cu cât este mai mare conținutul de alcool, cu atât este mai rece punctul de îngheț.

Berea și vinul au mult mai puțin alcool decât majoritatea lichiorurilor și pot îngheța. Dacă plasarea unei bere cald sau a unui vin alb în congelator pentru o răcire rapidă le poate aduce rapid la temperatura de băut, ele nu trebuie uitate acolo. Astfel că mare atenție dacă lași berea sau vinul în congelator prea mult timp, dopurile și capacele se pot înfunda sau se pot sparge, sticla se poate sparge, iar cutiile de aluminiu o să explodeze.