Ce se întâmplă dacă torni săpun lichid în toaleta ta. Trucul ieftin care te scutește de bani dați la instalator

Ce se întâmplă dacă torni săpun lichid în toaleta ta. Trucul ieftin care te scutește de bani dați la instalator

Depunerile de calcar din apa dură sau alte sedimente care se acumulează în conducte fac ca instalațiile sanitare din locuință să se înfunde uneori, caz în care cei mai mulți dintre noi se văd nevoiți să apeleze la serviciile instalatorului. Totuși, există un truc care te va ajuta să rezolvi problema blocajului, fără a fi nevoie să scoți bani din buzunar pentru un specialist. Află în continuare ce se întâmplă dacă torni săpun lichid în toaletă.

Ce se întâmplă dacă torni săpun lichid în toaletă

Ți s-a înfundat toaleta și nu ai la îndemână o pompă de desfundat chiuvete și toalete? Ei bine, ai de ales: fie dai bani la instalator, fie cauți o modalitate care să te ajute să rezolvi singur/ă problema blocajului, folosind ce ai la îndemână.

O vriantă ieftină și eficientă constă în săpunul lichid, pe care mai toți îl avem prin case. Astfel, dacă te confrunți cu problema toaletei înfundate, nu ezita să îl folosești. Tot ce trebuie să faci este să torni aproximativ o jumătate de pahar de săpun lichid în toaletă și să-l lași să acționeze timp de 10 minute.

Ulterior, toarnă 1 litru de apă fierbinte și așteaptă alte circa 25 de minute. Vei observa că, între timp, apa cu săpun va începe să coboare treptat. Golește rezervorul toaletei astfel încât toată soluția cu săpun lichid să se scurgă în canalizare.

Dacă vorbim despre un blocaj puternic, procesul poate fi repetat.

Citește și: Trucurile simple care elimină mirosul neplăcut din baie, chiar dacă nu ai ventilație. Ce pot să facă românii

Trucul ieftin care te scutește de bani dați la instalator

O altă soluție ieftină și la îndemână este bicarbonatul de sodiu cu oțetul de mere. Toarnă o jumătate de pachet de bicarbonat și un pahar de oțet în toaletă.

După ce reacția este completă, toarnă în vasul de toaletă cât mai multă apă fierbinte. Această metodă dă roade chiar și în cazul celor mai dure blocaje, astfel că nu va mai fi nevoie să alergi la magazin și să cumperi o pompă sau alte produse chimice de curățare, care pot fi destul de costisitoare.

De asemenea, pentru a păstra toaleta curată te poți folosi și de sare. Toarnă aproximativ 100 grame de sare grunjoasă și presar-o pe margini. Las-o să acționeze circa trei ore, după care spală toaleta.

Urmăriți Playtech.ro și pe