Sfaturi utile pentru gospodine! Ce se întâmplă dacă speli rufele în apă cu bicarbonat de sodiu? Rezultatele vor apărea încă de la prima spălare.
Bicarbonatului de sodiu îi sunt recunoscute meritele de către toată lumea în bucătărie, dar acesta are și alte proprietăți și își poate aduce un plus de prospețime și curățenie în toată casa. Acest ingredient minune te ajută să ai haine mai curate și să scapi de bacteriile depuse pe ele pentru că îmbunătățește performanțele detergentului de rufe. Îl poți folosi la gătit, la curățat anumite suprafețe din casă sau la tratamente corporale, dar nu te-ai fi gândit cât de bine curăță hainele Acesta elimină mirosurile neplăcute care sunt provocate de bacterii, reglează pH-ul apei și previne ca aceasta să devină acidă sau prea alcalină.
Trebuie doar să adaugi o jumătate de cană cu bicarbonat în cuva mașinii la fiecare ciclu de spălare. Detergentul va acționa altfel și va fi mult mai eficient. De asemenea, bicarbonatul îmbunătățește performanța înălbitorului. Trebuie să acționezi la fel ca în cazul spălării normale. Fiind un mineral bun, bicarboantul de sodiu este mai puțin nociv, așa că poate fi folosit și ca balsamul de rufe, pentru că nu este la fel de nociv ca cel sintetic ce conține diverse parfumuri care maschează mirosurile.
Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic ce face parte din categoria sărurilor. Denumirea sa este hidrogenocarbonat de sodiu, iar denumirea de bicarbonat de sodiu este cea uzuală, fără pretenții științifice. În compoziția sa este – Radicalul carbonat acid (HCO3-) și ionul de sodiu(Na+) alcătuiesc bicarbonatul de sodiu.
Ce proprietăți are? La încălzire (peste 65 °C) se descompune în carbonat de sodiu (Na2CO3), dioxid de carbon (CO2) și apă (H2O): Datorită acestei proprietăți se folosește ca praf de copt și la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon (CO2). NaHCO3 hidrolizează bazic, adică soluția este bazică.